Hotel s veličanstvenim pogledom idealan za ljubitelje zime

Trenutno se nalazimo u vremenu u kojem je gotovo pa nemoguće ne sanjariti o dalekim putovanjima, pogotovo kada nam budno oko Instagrama nudi brojne čarobne zemlje kao na dlanu. Tako se na našem popisu nalaze brojna mjesta koja bi voljeli posjetiti, a nerijetko na naš odabir utiče i sam smještaj, koji je iz godine u godinu sve inovativniji i zanimljiviji.

Upravo to potvrđuje i iglu selo u Kakslauttanenu u Finskoj kojem nije dugo trebalo, a da okupi brojne ljubitelje niskih temperatura i čarobnog okruženja.

Finska je u posljednjih nekoliko godina postala vrlo zanimljiva destinacija onima koji su u potrazi za spektakularnim okolišem i prirodom koja oduzima dah, a ovo mjesto se već nametnulo kao mjesto u kojem se tako lako zaboravi iscrpna svakodnevica modernog svijeta.

Iglu je ciljano kreiran s krovom od posebnog stakla kako biste mogli uživati u spektakularnom prizoru, kojeg čini aurori borealis zajedno sa milionima sjajnih zvijezda.

Svaki iglu je opremljen s ogromnim krevetom i privatnim kupatilom, ali i saunom u koju možete pobjeći od niskih temperatura. Osim privatnog smještaja, ovo selo nudi i klasične iglue od snijega kao i restorane, a takođe možete istraživati okolinu i to na jedan sasvim inovativan način, sankama koje vuku psi ili irvasi. Također u ponudi je i ribolov u ledu i Sampo ledolomac, jedini ledolomac na svijetu otvoren za turiste te skijanje na stazi dugoj 180 km. Definitivno mjesto koje se mora pronaći na baš svakoj travel listi!

 

View this post on Instagram

 

Seeing northern lights from a glass roof hut like this? doesn’t get much better than that? #finland

A post shared by Julius Kähkönen (@visualsofjulius) on

 

View this post on Instagram

 

#finland #igloohotel #kakslauttanen

A post shared by Æsthetics_World (@aesthetics_world9) on

(Fashion.hr)