Dizajniranje vanjskog prostora iz vaših snova

Budući da je proljeće stiglo, naša se pažnja usmjerava na zabavu na otvorenom i duge, sunčane večeri na otvorenom – a stvaranje prostora koji će zadovoljiti sve vaše potrebe odličan je način da maksimalno iskoristite sezonu pred nama.

 

U protekle dvije godine, vidjeli smo rastući trend u uređenju vanjskog prostora omogućavajući stanovnicima da se ponovo povežu s prirodom i udahnu novi život u svoja luksuzna boravišta. A

Od staklenih vrata od poda do stropa koja se otvaraju za lijepo uređene terase, zajedno sa zadivljujućim postavom za stolove, do strateškog dodavanja lampi, stolica i drugih dodataka za stvaranje različitih ambijenta i okruženja, vrijeme je da se zabavite s dizajnom – ali prvo ćete se morati pobrinuti za praktične stvari.

Popravite baštenski nameštaj i zaboravite oluke, i izvadite visokotlačni perač da očistite svoju terasu i da ponovo izgleda potpuno novo. Ako održavanje nije vaša jača strana, budite spremni unajmiti pomoć koja će se pobrinuti za to umjesto vas – tada zabava može početi i možete dovesti svoje dizajnere i vrtlare da započnu transformaciju.

 

Vaš vrtni namještaj je jedna od najvažnijih stvari koje ćete morati odabrati za svoj novi vanjski prostor – stoga nemojte upasti u zamku davanja prioriteta stilu u odnosu na udobnost. Iako je za održavanje luksuznog osjećaja važno kreirati modernu i trendovsku postavu, ako to učinite na račun udobnih sjedala i jastuka, to može značiti da se vaši gosti ne mogu opustiti – a ni vi.

Da biste to učinili kako treba, provjerite možete li isprobati svoj vanjski namještaj prije kupovine kako biste bili sigurni da odgovara opuštenom, ali sofisticiranom stilu koji želite stvoriti. Ako to nije moguće, onda možete sami napraviti neke jednostavne izmjene kod kuće dodavanjem dodatnih jastuka u istoj porodici boja ili odabrati neke šik uzorke da dodate njuh i interes.

I svakako razmislite o rasporedu svog namještaja kako biste bili sigurni da pruža pravo okruženje za društvene prilike. Dugačak drveni sto sa klupama odličan je ako ugošćujete veliki broj gostiju za veče.

Savršen vanjski prostor trebao bi kontinuirano teći kao prirodni produžetak interijera, stoga svakako odaberite tkanine i namještaj koji stvaraju harmoniju između njih. Težeći nesmetanom prijelazu, stvorit ćete prostraniji i sofisticiraniji osjećaj koji čini da se gosti osjećaju dobrodošlo i da ćete voljeti da se opustite u sebi kada odu kući.

Osigurajte da su osnovni sadržaji, poput hladnjaka za vino , umivaonika i WC-a, lako dostupni kako biste osigurali maksimalnu udobnost – možete razmisliti o postavljanju vanjske kuhinje tako da nikada ne morate odlaziti daleko kada vi ili neko od vaših gostiju , potrebna je dopuna.