5 jeftinih načina da dekorišete dječju sobu

Mnogi roditelji se teško suočavaju sa brzom promjenom u interesu njihove djece koja tako brzo odrastaju. Dok su mali, dječja soba treba da bude njihov sopstveni svijet čuda, čarobno kraljevstvo u kojem će vladati i uživati ​​u bezbrojnim avanturama u privatnosti i ljepoti njihove bezgranične mašte.

Odrastanje međutim donosi nove potrebe i izazove. U školskoj dobi, djeci je potrebno više praktičnih stvari, kao što je sto za obavljanje domaćih zadataka. Ulaskom u tinejdžerske godine žele da imaju svoj prostor gdje bi mogli slobodno da se izraze. I sve ove promjene se dešavaju tako brzo!

Dakle, uređenje dječje sobe može biti zabavno, ali i malo komplikovano. Evo nekoliko pametnih savjeta kako da izađete u susret izazovu.

Printovi na zidu

Printovi su odličan način za dekoraciju dječje sobe. Oni su takođe jedan od najlakših načina da se promijeni izgled i čitav ambijent. Moderne tehnologije štampanja omogućavaju roditeljima i djeci da izaberu sve vrste prilagođenih printeva od platna u različitim veličinama i opcijama kačenja. Štampani na platnu, papiru ili akrilnim panelima, printevi su personalizovani ukrasi koje bi djeca poželjela da imaju u svojoj sobi.

Najbolja stvar u vezi sa printevima je da bez obzira na izabrane slike, bio to pejzaž, lik iz bajke ili porodična fotografija, oni se mogu reprodukovati na bilo kojoj drugoj površini u sobi, kao što su jastuci, kalendari, šolje…

Boja

Jedno od najboljih rješenja za dekorisanje dječje sobe bez trošenja mnogo novca jeste da budete kreativni s bojom. Zidovi su prazna platna na kojima vi i vaša deca možete ispričati nevjerovatne priče. Od pastelnih zidova sa pufnastim bijelim oblacima i bajkovitim likovima, preko boje kao imitacije školske table gdje djeca mogu slobodno da švrljaju, do neutralnih tonova na kojima se ističu naljepnice i posteri, boja je jedna od najboljih i najjeftinijh opcija za uređenje.

Pored toga, boje se razlikuju ne samo u nijansi ili teksturi, već i u funkcionalnim karakteristikama. Savremeno tržište nudi širok spektar boja koji ne podrazumijevaju samo boju, već i zaštitu zidova i ambijenta prostorije, održavajući ga svježim i bez plijesni.

Washi trake

Korišćenje washi traka je možda najzabavniji i najlakši način ukrašavanja dječje sobe. Boje i obrasci ovih traka praktično su neograničeni.

Evo nekoliko prednosti washi traka:

  • izuzetno prilagodljive u boji, uzorku, teksturi i veličini
  • lako se postavljaju
  • dugotrajne su, ali ne ostavljaju mrlje ili oštećenja prilikom uklanjanja
  • lako dostupne

Ukratko – možete ukrasiti bilo šta i na bilo koji mogući način sa washi trakama.

Posteljina

Krevet je fokusna tačka dječje sobe. Pored toga što je udoban, oblik kreveta i dizajn takođe su važni. Ali da li jedan krevet ili više, bilo na jedan ili na dva sprata, posteljina je ta koja čini sve razlike i diktira čitav stil i raspoloženje u sobi.

Za razliku od fensi setova za krevet koji se obično nalaze u spavaćoj sobi odraslih, dječji kreveti moraju izgledati šareno i zabavno. Savremeno tržište nudi širok spektar setova posteljina, prekrivača i jastučića koji u potpunosti oblače dječji krevet prema njihovom ličnom ukusu i interesima. Najbolji dio – mijenjajte je često, jer tako održavate krevet čistim i svježim u svakom trenutku a s druge strane promjena posteljine olakšava promjenu čitavog enterijera.

Uradi sam projekat

Govoreći o personalizaciji prostora i zadovoljavanju izazova stalno promjenljvih ukusa i potreba vašeg djeteta, uradi sam projekti predstavljaju pametan način da se to postigne bez skupih kupovina ili zapošljavanja profesionalnog dizajnera. Vaše dijete je najbolji dizajner koji će svoju sobu učiniti tačno onakvom kakvu želi. Sve što mu je potrebno je sloboda kreativnosti i pomoć odraslih.

Dekorativni uradi sam projekti mogu pokriti bilo koju stavku u dječjoj sobi. Od punjenih igračaka, preko dekorativnih predmeta, do samostalnih rješenja za skladištenje ili namještaja od recikliranih materijala, dozvolite vašem djetetu da odabere projekat. Najvažnije, dozvolite mu da učestvuje u procesu izrade, čak i ako je to samo dizajniranje predmeta.