Washi trake – Lako, jeftino, neodoljivo

Tragate za novim, neodoljivim, inspirativnim dekoracijama? Po mogućnosti da su jednostavne, jeftine, zabavne i multipraktične. Ideja koju vam ovaj put predstavljamo zadovoljava sve ove kriterijume, a to su dekoracije ljepljivim trakama. Da, dobro ste pročitali – ljepljivim trakama, a vrsta traka koje se koriste u ove namjene su washi trake.

Ovo su ukrasne samoljepljive trake nastale u Japanu idealne za korištenje na raznim površinama, jednostavno se lijepe i odljepljuju, slično tapetarskim papirnim trakama. Ono što ih čini jednim od omiljenih alata mnogih hobista jesu dekori kojih ima u izobilju.

Tako možete naći trake u svim bojama, dezenima, sa zanimljivim crtežima, šljokicama…i to sve u različitim širinama i dužinama. Ljepljivim trakama možete ukrasiti sve, od najmanjih sitnica do zidova i namještaja.

Većina hobi art prodavnica ih ima u ponudi, a ako ih ne možete naći u svom gradu, naručite ih sa Amazona ili Ebaya, izbor i cijena će svakako biti bolji.

Ako vam nedostaje ideja kako da koristite washi trake, evo nekoliko naših prijedloga.

Dekori na zidu

Svi mi želimo da nam zidovi budu stalno igralište na kojem ćemo se igrati raznim dekoracijama. Međutim, većinu dekora ne možemo tako jednostavno sklanjati kada ih jednom postavimo. Ako ste i vi skloni čestim promjenama, kada jednom probate washi trake, nećete se odvajati od njih.

Ovim trakicama možete na zidu kreirati razne ukrase, poput neobičnih geometrijskih oblika, predmeta, siluete grada i slično. Odlično će doći i u dječjoj sobi, kako vaš klinac raste, tako će željeti i različite ukrase u svom prostoru.

Original_Michelle-Edgemont-Dorm-Washi-Tape-jewelry-tree-wide_h.jpg.rend.hgtvcom.1280.960

tumblr_m01uyzHDWX1rnowvlo1_1280

Za sve površine

Kombinovanjem traka različitih boja i dezena možete oblijepiti površinu kafe-stolića, vrata, lampe, ivica polica… Stari izgled im možete vratiti kad poželite, jednostavno odlijepite trake. Ukrasite i razne kuhinjske posudice, kutije, svijećnjake…

Washi-Tape-diy-ideas-craft-home-decor

Original_Michelle-Edgemont-Dorm-Washi-Tape-table-ikea-hack-wide_h.jpg.rend.hgtvcom.1280.960

Ram za slike

Svi volimo uramljivati fotografije, postere, razne sličice… Ipak, lijepi i kvalitetni ramovi su skuplji od običnih, a ako imate dosta fotografija koje želite postaviti na zid moraćete uložiti određenu sumu novca. Malo drugačiji, jeftiniji, zanimljiviji način uramljivanja možete postići koristeći washi trake.

Fotografiju možete lijepiti po ivicama ili zalijepiti na poleđini, pa trake lijepiti oko fotografije. Ovo je odlična opcija i za one koji žive u iznajmljenim stanovima te ne smiju ukucavati eksere u zid.

 tape_frames_1