Život u preuređenom autobusu: “Predivno je, putujemo i čekamo bebu”

“Autobus je poput hotela na točkovima. Oduvijek smo htjeli da živimo u manjem prostoru”, kaže bračni par iz Australije koji očekuje dijete i ne planira da se vrati u stan.

Lori Braun i njen suprug Kris čekaju svoje prvo dijete, ali oni će za razliku od drugih – živjeti u vintage autobusu.

Naime, par je uobičajen život ostavio iza sebe i obnovio autobus iz 1968. godine. Sada s dva psa putuje Australijom i živi svoju avanturu.

Upoznali su se na Tinderu i počeli da žive zajedno u iznajmljenom stanu. Željeli su promjenu pa su se odlučili na veliki poduhvat.

“Autobus je poput hotela na točkovima. Oduvijek smo htjeli da imamo manji dom i život u manjem prostoru za nas je odličan”, kaže bračni par, prenosi B92.

Imaju dva psa, a sada će doći i beba.

“Biće to prepun autobus, ali jedva čekamo. Autobus smo kupili neposredno prije pojave pandemije, a kada smo bili na polovini obnove, saznali smo da očekujemo dijete”, kažu.

Porođaj se bliži, ali Lori kaže da nije nervozna što će roditi bebu dok živi u autobusu.

Do sada su putovali, ali će se sada stacionirati na jednom mjestu zbog porođaja. Život su podredili sebi. Kris preuređuje starine u svjetiljke te posao vodi dok putuje.

Trebalo im je 18 mjeseci da u potpunosti završe transformaciju autobusa. Imaju mikrotalasnu, tuš, klimu, WC i mašinu za pranje veša. Na zadnjoj strani autobusa nalazi se toalet i tuš, spavaća soba i kuhinja.

“Ne treba nam prostor poput dnevnog boravka jer većinu vremena odmaramo napolju”, kažu.