Vila SOLITARE vrijedna 76 miliona dolara sa podzemnim klubom i kinom na krovu

U Vili Solitaire sve je u pogledu.

Na brežuljku u malenoj enklavi Son Vida na Majorki – koja se smatra Beverli Hilsom na ovom španskom ostrvu – spektakularna vila vrijedna 76 miliona dolara ima pogled na glavni grad i predivnu okolinu.

Poznati italijanski arhitekta Mateo Tun dizajnirao je masivnu četvorospratnu vilu 2009. (trebalo je osam godina da se dovrši) posebno kako bi se na najbolji način iskoristila zadivljujuća panorama. Čitav prvi i drugi sprat okarakterisani su prozorima. Pritiskom na dugme, prozori od poda do plafona u skoro čitavom dnevnom boravku na prvom spratu “nestaju” i pruža se pogled na ogromno dvorište. Svjetlo u kući je zaista spektakularno. Menja se tokom dana, pružajući različite poglede na okolinu, sa izlascima sunca u pastelnim bojama i magičnim zalascima sunca.

Sa jedne strane terase nalaze se dva od tri kućna bazena. Jedan je za plivanje, drugi, sa svojom beskrajnom ivicom, jednostavno služi za uživanje u nevjerovatnim pogledima.

Ogromnim glavnim stambenim prostorom dominira utonula „rupa za razgovor“ u stilu 1960-ih sa dovoljno kremastih sofa sa četvrtastim ivicama iz italijanskog studija nameštaja Nilufar za smještaj više od 20 vaših najboljih prijatelja.

Još jedna izuzetna karakteristika su površine od krečnjaka u bijeloj boji koje pokrivaju nevjerovatnih 2550 kvadratnih metara enterijera i preko 400 kvadratnih metara eksterijera i terasa. Krečnjak je nabavljen isključivo iz Antekere u blizini Malage.

Osim prostranog dnevnog boravka, na prvom spratu se nalaze formalne i neformalne trpezarije, glavna kuhinja, bar i vinski podrum. Vozite se staklenim liftom do drugog sprata i naći ćete sedam spavaćih soba, svaka sa svojim kupatilom i balkonom. Ogromni glavni apartman ima veliki bračni krevet postavljen ispred prozora od poda do plafona, dok se iza kreveta nalazi kada za trenutke opuštanja prije spavanja.

Foto: Eduardo Marquez/Engel & Völkers

 

U prizemlju se nalazi prostrani wellness centar sa teretanom, saunom, turskim kupatilom, sobom za masažu, pa čak i zen vrtom za meditaciju. Podzemni prostor takođe nudi parking za šest vozila na elegantnim drvenim podovima. Ovaj prostor se može pretvoriti u seksi noćni klub, upotpunjen video projektorom. Kad smo već kod video zapisa, na prostranoj, travnatoj krovnoj terasi kuće pronaći ćete veliki ekran za gledanje filmova na otvorenom.

 

Foto: Eduardo Marquez/Engel & Völkers

 

Vila Solitaire je, bez sumnje, trenutno najimpresivnija nekretnina na Majorki i nalazi se na jednoj od najboljih lokacija. U roku od nekoliko minuta imate pristup svim buticima svjetske klase, restoranima sa Michelin zvezdicama, galerijama i marinama za super jahte koje ovo impresivno mjesto može da ponudi.

LUXLIFE