Unutar ultra-bogatog imanja Maxa Azrie u Los Angelesu vrijednog 85 miliona dolara

Kraljevstvo Holmby Hills jedna je od najvećih kuća koju je izgradio slavni arhitekta Paul Williams.

Rasprostirući se na gotovo tri hektara prestižnog naselja Holmby Hills, raskošna kuća Maksa Azrije jedno je od najmodernijih imanja na Zapadnoj obali.

Imanje vrijedno 85 miliona dolara najznačajnije je originalno stvaralaštvo arhitekte Paula Williamsa – sa više od 30.000 kvadratnih metara stambenog prostora i ukupno 60 soba. Iako se na njegove prostrane arhitektonske karakteristike treba obratiti pozornost, interijeri su jednako veličanstveni – i okrunjuju ovaj moderan raj kao jedan od najboljih svjetskih domova .

Foto: Anthony Barcelo / Courtesy of Partridge Estates Group

 

Max Azria jedan je od najutjecajnijih modnih dizajnera posljednjih desetljeća nakon što je osnovao savremenu etiketu ženske odjeće BCBGMAXAZRIA . Bio je i izvršni direktor međunarodne modne kuće, BCBG Max Azria Group, koja posjeduje preko 20 modnih marki. Max je živio na svom kalifornijskom imanju sa suprugom modnog dizajnera Lubov Azria i njihovo troje djece do svoje smrti 2019.

Foto: Anthony Barcelo / Courtesy of Partridge Estates Group

 

Sa istorijom koja seže do blistavih tridesetih godina prošlog vijeka, imanje Azria odiše određenim holivudskim glamurom kroz svoju istorijsku DNK i bezvremenski namještaj. Od velikog predvorja s dvostrukim stubištem sa Swarovski lusterom od poda do stropa do metalnih listova na stropu dnevne sobe-izlaže neke od najekstravagantnijih ideja dizajna interijera na Zapadnoj obali.

 

Foto: Anthony Barcelo / Courtesy of Partridge Estates Group

 

Osim monokromatskih dnevnih boravaka, drugi sofisticirani prostori uključuju kuhinju kuhara sa elegantnim rasvjetnim tijelima i najmoderniju igraonicu u Los Angelesu. Mnoge sobe, uključujući donju spavaću sobu, osmišljene su tako da pokažu zelenu ljepotu traženog Holmby Hillsa kroz velike prozore i vrata na terasi koji pozivaju suncem okupani kvart unutar njegovih zidova. Osim toga, postoji dodatna struktura od 6000 kvadratnih metara koja uključuje biblioteku sa zlatnom kupolom i veliko kazalište za vrhunsku zabavu nakon večere.

 

Foto: Anthony Barcelo / Courtesy of Partridge Estates Group

 

Dok svaka od 60 kućnih soba odiše sofisticiranošću bez premca, njegovan vrt je jednako spektakularan, sa svojim teniskim terenom sa staklenim zidovima koji se nalazi uz marokansko kupatilo i autentični hamam.

 

Foto: Anthony Barcelo / Courtesy of Partridge Estates Group

 

Također krademo egzotične vrtne ideje iz japanskog vrta živahnih nijansi i ukrašenog bazena s plavim pločicama, koji djeluje kao utočište usred ovog poštanskog broja prošaranog zvijezdama. Tu je i elegantno francusko dvorište, jer je ovo ipak bio dom modnog dizajnera.