Čuveni londonski hotel Savoy sarađuje s Gucci i Christies – apartman za noć košta 20.000 dolara

Svoju stotu godišnjicu Gucci će  proslaviti sa stilom. 

Umjesto toga, brend će omogućiti svojim pokroviteljima da slave u stilu, udobnosti i naravno, luksuzu. Marka italijanskog porijekla povezala se sa The Savoyom u Londonu kako bi donijela iskustvo koje će uživati ​​samo iskreni ljubitelji luksuza.

 

luxurylaunches.com

 

Kraljevski apartman Savoy preuređen je u stogodišnjicu i odražavat će ljubav i strast osnivača marke Guccio Gucci.

Veza postoji prije više od jednog vijeka kada je Guccio radio kao nosač i dizač u Savoyu. Mladić je upijao stilove i modu koje je primjećivao kod turista i gostiju hotela širom svijeta. Bogat tim spoznajama, vratio se u Italiju i osnovao Gucci 1921. u Firenci, prvo kao marku koja je prodavala kožnu galanteriju za jahače.

Jedan od najstarijih italijanskih luksuznih brendova današnjice, Gucci je imao dug put, postao je popularno ime u segmentu luksuza – od torbi, odjeće do parfimerije i dekora. Sve to ćete dobiti na uvid i imati priliku da kupite kada rezervišete u Kraljevskom apartmanu.

Da stvar bude ekskluzivnija, aukcijska kuća Christie's donijet će svoju uslugu privatne prodaje, dodajući namještaj, namještaj i ukrasne predmete iz kolekcije Gucci Décor.

Apartman od 2.852 kvadratnih metara nalazi se na petom spratu sa zadivljujućim pogledom na Temzu i druge znamenitosti Londona.

 

luxurylaunches.com

 

Cijena noćenja u Kraljevskom apartmanu iznosi 22.000 dolara i uključuje doručak, niz Guccijevih poklona i pogodnosti te privatnu posjetu butiku Gucci u Londonu u hotelskom Rolls Royceu.

Partnerstvo Savoy-Gucci održalo je prvu suradnju u travnju kada je Gucci predstavio svoju kolekciju Aria s pozadinom hotela. Dvojac će također otkriti još dvije inicijative za kraj ove godine. Tako da znate koji prostor treba gledati.