Tržnica u obliku potkovice

Od 9 sati ujutro do osam naveče stanovnici Rotterdama će imati priliku kupiti svježu hranu i ostale namirnice u novoj masivnoj tržnici u obliku potkovice.

Ova zgrada djelo je arhitektonske kompanije MVRDV. Tokom dana služi kao tržnica, a naveče ova dvorana postaje ogroman, natkriven, dobro osvijetljen javni prostor. Do tržnice se može vrlo lako doći svim prijevoznim sredstvima, od javnog prijevoza do bicikla.

Markthal Rotterdam je dio novog središta grada u srcu Laurens četvrti, predratnog središta Rotterdama. Tržnica, zajedno sa stambenom jedinicom, projekt je koji broji ukupno 228 stanova i 100 štandova. Arhitekti su na oba kraja građevine stavili dvije ogromne ostakljene fasade koje u unutrašnjost dovode ogromne količine dnevnog svjetla kako bi izbjegli tamne i zatvorene oblike tržnica.

Boja i osobnost su dodate kroz ogromne digitalne murale na plafonu tržnice koji su djelo nizozemskih umjetnika Arno Coenena i Iris Roskama. Ako se ikada nađete u tom području, navratite i uživajte ​​u gastronomskoj različitosti koju nudi ova moderna tržnica.

 

MarketHall12

markthal-rotterdam-market-hall-art-mvrdv-2