Villa Lea: Arhitektonski “dragulj” u veličanstvenim uvalama Cte d'Azur

Smještena u parku od 4.500 četvornih stopa na nizu terasa povezanih gustom mediteranskom vegetacijom, Villa Lea gleda na veličanstvene zaljeve Cανte d'Azur u blizini Monte Carla. Čuveni grad Kneževine se zapravo nalazi nekoliko kilometara dalje i vidljiv je iz vrta i sa ogromnih prozora kuće sa kojih se pruža panoramski pogled na zaliv.

 

glow.gr

 

Odnos enterijera i eksterijera, kao i želja da se postigne savršena integracija sa pejzažom, određuju glavne sadržaje ovog projekta, koji uređuju dvojica arhitekata Massimo i Marco Donizelli iz istoimenog milanskog studija. Osim toga, morfologija glavne kuće formirana je u već postojećem stijenskom zidu.

Velika krovna terasa, opremljena elegantnim prostorom za sjedenje, nalazi se na vrhu Ville Lea i dočekuje goste na ulazu sa ulice do kojeg se može doći panoramskim liftom ili vanjskim stepeništem, koje prati oblik kuće i vodi na prvi sprat.

Dnevni boravak se sastoji od impresivne sobe za bilijar, vinskog podruma, terase, dnevnog boravka od 150 m2, prostorije za profesionalnu pripremu hrane i velike kuhinje. Glavnu kuću zapravo karakterišu elementi postavljeni na različitim nivoima i međusobno isprepleteni, kao što je mermerni blok, napravljen od Lapitec, u nijansi Polar White i satenske završnice. Vatrootporni kamen nastavlja dualizam koji traži Studio Donzelli, predstavljajući inovaciju i moderno doba.

 

glow.gr

 

glow.gr

 

Veliki prozori, čiji je kustos Sky-Frame su jedini element koji odvajaju dnevni boravak i kuhinju od terase. Ako su otvorene, stvaraju fluidan i lako iskoristiv prostor, savršeno orijentisan da obezbjede vizuelni odnos sa horizontom. Koncept koji se na isti način nastavlja i na gornjem nivou, posvećenom spavaćoj sobi, gdje se nalazi veliki glavni apartman, dva kupatila, dva odvojena ormara i privatna kancelarija. Na nivou 0, djelimično u suterenu, nalaze se dvije spavaće sobe sa sopstvenim kupatilom za goste, bioskop, spa sa hidromasažnom kadom, teretana, soba za pilates i bazen sa kuhinjom i dnevnim boravkom, sa direktnim pogledom na veliki otvoreni infinity bazen .

Konačno, bazen je okružen bujnom vrtnom vegetacijom, brojnim vanjskim kutovima za opuštanje i blagovaonom. Unutrašnjost je takođe osigurana, zahvaljujući hromoterapijskim lampama koje rade noću i noću, koje naglašavaju tamne premaze, za razliku od bež poda koji ih okružuje. Njegove površine su takođe u potpunosti u Lapitec-u s nijansom Terra Ebano i završnom obradom Vesuvio, koje su ovdje stručno obradili Freri i Brignoli kako bi u potpunosti iskoristili prednosti materijala.