Trendovi uređenja za jesen 2015.

Jesenji dekor uvijek uključuje udobne, mekane i tople materijale i jesenje nijanse kao što su narandžasta, smeđa i crvena. Trendovi diktiraju koja je nijansa aktuelna svake godine.

Ove godine desila se jedna mala promjena kada su boje u pitanju, umjesto nabrojanih toplih nijansi kao trend se pojavila plava. Pored nje IN su i metalne teksture koje ipak daju topao i primamljiv izgled.

Kada budete mijenjali izgled svoga doma i pripremali ga za jesen pokušajte primjeniti neki od trendova koji su aktuelni ove jeseni.

Indigo plava

Plava je aktuelna još od proljeća kada su bili popularni akcenti od denima. Indigo plava lijepo će izgledati u kombinaciji sa narandžastim i smeđim tonovima. Izaberite zagasitu, tamnu nijansu plave koja će izgledati toplo.

jesenji_trend_2015_1

Bakar

Metalne dekoracije su hit već duži vremenski period. Poslije dekoracija u boji zlata ovu jesen su u trendu dekoracije u boji bakra. Nemojte bakar zamijeniti sa mesingom, razlika je u boji i teksturi. Upotrijebite bakar akcentno u vidu zdjela od bakra ili svijećnjaka. Kao alternativa neka vam posluži boja u spreju kojom ćete prebojiti već postojeće dekoracije.

jesenji_trend_2015_2

Beton

Sirov i neobrađen izgled betona je kontrastan glatkom izgledu bakarnih dekoracija. Saksije, baza lampe, stolići od betona pa i obični betonski elementi, pravi su hit ove jeseni.

jesenji_trend_2015_4

Tapiserija

Dekoracije koje su bile popularne 70.-ih godina prošlog vijeka vratile su se u punom sjaju. Poslije kićanki, tepiserije su našle svoj put do zidova svih onih koji vole biti u trendu. Tapiserije su fenomenalna zamjena za klasična zidna umjetnička djela a svojom teksturom dom će učiniti toplim i zanimljivim.

jesenji_trend_2015_6

Keramika naglašena šarama

Keramičke dekoracije su uvijek u trendu. Ove jeseni keramičke zdjele, vaze, skulpture, baze lampi su ukrašene bogatom teksturom. Šare su u vidu riblje kosti, cvjetića, itd.

jesenji_trend_2015_7

Izvor – Nekretnine DECOR – nekretninebl.com