Šumska kućica u japanskom stilu: Kajakaš sam izgradio svoje mirno utočište u prirodi

Kajak instruktor i brodograditelj Brian Schulz sam je započeo ambiciozni projekat izgradnje doma za čiji je završetak bilo potrebno godinu i po dana te 11.000 dolara. Krajnji rezultat je predivna kućica u šumi koju odlikuje rustikalni zapadni i tradicionalni istočnjački izgled.

 

Smještena u šumama Nehalema u  Oregonu, kućica pruža sve osnovne sadržaje koji se očekuju od životnog prostora. Za njenu gradnju, Schulz je koristio otpadno drvo iz okoline, a kako se bavi kajakarenjem, većinu drveta sam je prikupio u obližnjem zaljevu. Novac mu je bio potreban uglavnom samo za beton i izolaciju.

 

Snalažljivog instruktora prilikom izgradnje inspirisala je japanska arhitektura, pa kuću karakteriše wabi-sabi stil koji se odnosi na jednostavno i skromno uređenje. Iz japanske arhitekture posudio je i ideju o malim prozorima i vratima koji ne vode nigdje, već je njihova svrha ventilacija prostora i, kako bi Japanci rekli, protok energije.

 

U videu ispod pogledajte Schulza koji objašnjava kako je izgradio svoju malu kuću, koja je inače dostupna i za iznajmljivanje na sajtu Airbnb.

 

japanese-forest-house-1

japanese-forest-house-2

japanese-forest-house-3

japanese-forest-house-5

japanese-forest-house-6

upstairs