Programirali smo mačku koja je hodala: Mališani oduševljeni Prointerovim Calculusom

Programirali smo mačku koja je napravila deset koraka. I još mnogo toga smo naučili, a najviše mi se dopalo kad smo igrali igrice, kaže Elena, koja je sa svojim drugarima, osnovcima, došla da vidi čega sve ima u Calculusu, trening centru kompanije Prointer ITSS, članice Infinity International Group.

Elena je treći razred, baš kao i njen drugar Nikša koji je odmah pitao kada će ih učiteljica ponovo dovesti, jer je o igricama u Calculusu sve naučio i već je, pohvalio se, počeo da programira.

“Naučio sam da kucam kodove. Trener je baš zabavan i volio bih da ponovo dođem”, zaključio je Nikša.

Tako je Dan za informatiku koji su organizovali u banjalučkom vrtiću Zvjezdica iskorišćen na najbolji mogući način, kaže vaspitačica Milka Savić. Sa grupom od oko pedesetak mališana koji poslije škole kod njih imaju produženi boravak, uvjerila se da su informacione tehnologije klincima i više nego zanimljive.

“Dobili smo priliku da u lijepom okruženju i uz divan prijem saznamo sve ono što nas interesuje u vezi sa nastankom igrica. Tu smo, jer današnja djeca odrastaju u drugačijem svijetu, svijetu tehnike i informatike, a mi treba da pratimo taj korak i da im to približimo na najbolji mogući način“, kaže Milka.

Edukacija i za mlade i za one starije u našem centru je već godinama prepoznata, a posebno je zadovoljstvo ugostiti ovako interesantnu publiku, kažu u Calculusu.

„U Danu za informatiku, koji smo organizovali u saradnji sa predškolskom ustanovom Zvjezdica, u posjetu nam je došlo mnogo mališana predškolskog uzrasta, a imali smo zadovoljstvo da ugostimo i drugare iz produženog boravka koji su trenutno na raspustu. Naš trener Sebastian Zelić djeci je predstavio osnove i uvod u programiranje kroz Scratch i Minecraft: Education Edition. Značaj ove aktivnosti je mnogostruka, a između ostalog ogleda se u tome da djeci predstavimo ono što im je poznato, s obzirom na to da u ovom slučaju oni igrice uz pomoć trenera kreiraju, a nisu samo korisnici aplikacije”, objašnjavaju u Calculusu.

Napominju da kroz njihove edukacije djeca maštu pretvaraju u stvarnost i logički razmišljaju, koristeći se informacijama iz stvarnog svijeta. To je idealan način kako spojiti zabavu i učenje nečeg novog.