Pametni uređaji: Samsungov novi frižider ima impresivne karakteristike

Samsung svako malo predstavi novi uređaj za dom dostojan digitalne ere s ciljem povećanja umreženosti uređaja koje čovjek koristi svakodnevno. Tako je nedavno predstavljen frižider The Family Hub (porodični čvor) koji je osmišljen tako da bude „nervni sistem“ moderne porodice.

 

Centralni dio frižidera je 21.5 inčni taktilni ekran koji od frižidera zapravo čini veliki pametni telefon. Može se koristiti i kao TV, za gledanje fotki, napomene i poruke koje članovi porodice ostavljaju jedni drugima na frižideru postaju digitalni, a ne zaboravimo i stereo zvučnike. Frižider je opremljen kamerama koje ukućanima omogućavaju da provire u frižider i kad nisu kući. Prema ovome, liste za kupovinu postaju stvar prošlosti.

 

Ostale impresivne karakteristike ovog „pametnog frižidera“ uključuju i aplikaciju koja ukućane podsjeća na proizvode kojima uskoro ističe rok trajanja.

 

Naravno, kao i svaki drugi uređaj opremljen vrhunskom tehnologijom i The Family Hub je za sada samo za one dubljeg džepa pošto mu trenutna cijena iznosi 5800 dolara.

 

Na videu ispod objašnjene su sve karakteristike ovog frižidera i mogućnosti njihovog korištenja.