Stižu vam gosti? Evo kako da im boravak kod vas ostane u krasnom sjećanju

Vrijeme je godišnjih odmora i putovanja, a ako očekujete goste evo nekoliko ideja kako da se pokažete kao izvrstan domaćin i pobrinete se da gostima boravak kod vas ostane u lijepom sjećanju.

Bez obzira da li imate gostinjsku sobu, ili ćete goste smjestiti u neku prostoriju gdje mogu na miru odmoriti, ono što stvara atmosferu dobrodošlice i ostavlja lijepe utiske su detalji.

Mnogi ljudi imaju problem sa spavanjem u tuđem krevetu, zato je bitno da posteljina podsjeća na dom. Dakle, neka bude svježe oprana, ispeglana i blago, nenametljivo mirisna. Vrijeme nas uvijek može iznenaditi, zato je dobro da se u dnu kreveta nađe dodatni prekrivač, ili nekoliko ogrtača, kako biste gostima obezbijedili topao i ušuškan san.

Svaku prostoriju oplemeniće vaza sa cvijećem, a ako je postavite u sobu gdje smještate goste to će ih sigurno obradovati. Naravno, nema potrebe da ga kupujete, nekoliko cvjetova ubranih vani je sasvim dovoljno.

Knjiga ili časopisi na noćnom stoliću dobro će doći onima koji ne mogu tako lako zaspati u novom okruženja.

Potrudite se da u kupatilu pripremite dovoljno čistih, peškira, toalet papira i drugih toaletnih potrepština poput dodatne četkice za zube.

Ako želite uložiti ekstra trud kako bi se vaši gosti osjećali kao u luksuznom hotelu, pripremite im i sitnice poput: bokala sa vodom ili pićem, mirišljavom svijećom, dodatnim punjačem za mobitel, masku za oči, čepiće za uši (ukoliko imate glasne ukućane ili komšije)…

Potrebno je malo truda da se vaši gosti osjete kao kod kuće (ili kao u luksuznom hotelu) i da požele da vam dođu ponovo.