Zavirite u najskuplji kompleks u Majami Biču

Kupovinom ovog kompleksa u Majami Biču od 170 miliona dolara, možete imati jednu od najskupljih stambenih nekretnina u cijeloj Južnoj Floridi.

Imanje koje se nalazi na prestižnom ostrvu La Gors,  nekada je bilo u vlasništvu pokojnog M. Li Pirsa, doktora, filantropa, investitora i preduzetnika koji je umro 2017. Dr Pirs, koji je posjedovao bolnice, medicinske ustanove i banke, platio je oko 3,1 milion dolara 1980-ih za sve četiri nekretnine. Fond dr Pirsa trenutno poseduje imanje i prihod će koristiti za dodjelu bespovratnih sredstava za medicinska i muzička istraživanja u saradnji sa Harvardom, klinikom Mayo, Metropoliten operom, Univerzitetom u Majamiju, Vašingtonskom nacionalnom operom i dr.

 

Četiri parcele obuhvataju tri hektara zemlje i imaju tri odvojene rezidencije, tri privatna pristaništa i privatni park. Imanje je potpuno zatvoreno i može se čak podjeliti na pojedinačne kuće ako budući kupac to bude želio. Neke od prvobitnih građevina datiraju iz 1936. godine, a ovo je prvi put u istoriji da se sve parcele mogu kupiti zajedno.
Glavna rezidencija je dvospratna kuća sa pet spavaćih soba i sedam kupatila. U ulici La Gorce Circle 18, nalazi se manja kuća sa dvoje spavaće sobe, dva kupatila i jednim polu-kupatilom sa kućom za goste i vinski podrum. Dr. Pirs je pretvorio garažu na ovom imanju u prostor za skladištenje vina, a takođe ima kružni prilaz i fontanu. Treća rezidencija ima pet spavaćih soba i sedam kupatila, dok je četvrta parcela pretvorena u nevjerovatan privatni park koji je izgradio dr Pirs i ima uredno uređene travnjake i bašte, stabla hrastova, visoke palme, privatni dok, šetališta od korala i šareno cvijeće.

Dr. Pirs je živeo u La Gorce Circle 18 tokom decenija koliko je posjedovao imanje. Ostale domove koristio je za goste, osoblje i zabavu. Čak je postavio i bioskop u jednoj od rezidencija zajedno sa stolicama od crvenog pliša. Kuće su dizajnirane u klasičnom stilu, sa drvenim podovima, svjetlucavim lusterima, stubovima u renesansnom stilu i mnogim statuama u enterijeru i eksterijeru. Tu su i dva bazena, a jedna od garaža je preuređena u kancelarijski i konferencijski centar.

Ostrvo La Gors je privatno ostrvo koje je mostom povezano sa Majami Bičem i tokom godina je bilo dom mnogih istaknutih stanovnika, uključujući Bilija Džoela, Šer, Meta Dejmona, Rikija Martina i drugih. Ukupno, na ostrvu ima 60 kuća, od kojih su 28 imanja na obali, a mnoge imaju uređene bašte i izuzetnu privatnost.