Savjeti i ideje za korišćenje bakra u kuhinji

Bakar, metal koji je trenutno prilično popularan, izgleda fantastično bilo gdje u kući, ali posebno dobro izgleda upravo u kuhinji…

 

Vizualizator: Vaes Visuals

 

Visualizer: Alexandr Tyan

 

 

Njegov suptilni sjaj i topli tonovi se posebno dobro slažu sa tamnim bojama koje su trenutno popularne u dizajnu kuhinje. Bez obzira da li želite da ostavite nekakav grandiozan utisak u svojoj kuhinji ili ste voljni da u ovaj prostor unesite tek malo detalja od bakra, danas vam nudimo par savjeta i ideja koje vam mogu pomoći da ispunite zacrtani cilj.

 

Vizualizator: Bartosz Domiczek

 

Iako prilično lako može da se uklopi u svaki dio vašeg doma, kuhinja je mjesto gdje ovaj topli metal zaista može da zauzme centralno mjesto i pokaže svoju prirodnu lepotu, bilo da je savršeno uglačan ili istrošen i oksidiran. Od lonaca i tiganja do radnih ploča i pozadina, postoji niz načina na koje možete dodati ovaj metal u svoju kuhinju, a jedna od njegovih najboljih osobina jeste upravo ta što se savršeno uklapa u gotovo svaki stil.

 

Vizualizator: Juan Carlos Marmolejo

 

Ljepota bakra leži u njegovoj sposobnosti da se predstavi u mnogim oblicima, bojama i završnim obradama. Stoga se može koristiti za dodavanje topline i interesovanja svakom kuhinjskom stilu, od modernog do tradicionalnog i svega između. Glatke reflektivne osobine savršeno poliranog bakra izgledaju zapanjujuće u elegantnoj i modernoj savremenoj kuhinji, dok se sjajna bakarna pozadina može koristiti za odbijanje svjetlosti i dodavanje topline u potpuno bjelim i jednostavnim kuhinjama.

 

Via: 3D Brute

 

home-designing.com27