Ljeto je idealno za preuređenje životnog prostora

Pozitivna energija koju ono nosi lako se može preslikati i na nas pa nam time dati i motivaciju da svoj stan ili kuću prilagodimo našim trenutnim željama.

Međutim, mnogi ipak radije biraju opciju odmaranja tokom godišnjeg odmora ili slobodnih vikenda pa vam upravo zato u nastavku donosimo savete kojima ćete bez puno napora svom prostoru prišuštiti pravu letnju transformaciju , bez rušenja zidova ili sličnih velikih zahvata.

Obojite tamno drvo u svijetle boje

Ako u svom prostoru imate tamno drvo, lako ga možete obojiti u svjetliju nijansu. Bijela boja idealna je za leto, a biće odlična podloga svoj ostaloj dekoraciji i tokom drugih godišnjih doba. Bilo da je riječ o nameštaju ili daskama na plafonu, bela boja daće im svežinu.

Dodajte detalje u svojoj omiljenoj boji

Sitnice poput jastuka, vaza, okvira za slike i drugih dekorativnih predmeta neka budu u vašoj omiljenoj boji, no u skladu s ostatkom interijera. Na primjer, ako su zidovi bijeli, idealan kontrast biće plavi detalji. U našim prodavnicama trenutno možete naći mnoštvo morskih detalja poput skulptura riba, školjki, brodića i slično, a time ćete kod kuće stvoriti morsku amtosferu. Ako su vam zidovi, recimo zeleni, odlično odličan kontrast će biti bela boja. Siva ide uz ljubičastu i tirkiznu, ali vodite se i svojim ukusom i željama.

Cvijeće vraća život

Ni u jednom godišnjem dobu nije nam dostupno toliko raznolikog cveća kao ljeti pa iskoristite sve njegove prednosti. Možete se i poigrati pa napraviti prave aranžmane za stolove. Ako imate široku staklenu vazu, na njeno dno stavite limun ili kamenčiće pa tek onda vodu i cvjeće. Isto tako možete staviti plutajuće cvjetove u širu posudu uz dodatak svijneća.

Spojite enterijer i eksterijer

Pretvorite svoj balkon ili terasu u pravu malu ljetnju oazu. Iznesite napolje šarene jastuke, svjetiljke, sveće i cveće i priuštite sebi pravi odmor u sopstvenom domu. Ispijanje jutarnje kafe biće vam prava uživancija u takvom prostoru.

Baldahinom do kraljevskog osjećaja

Ako ste oduvijek sanjali o kraljevskom krevetu s baldahinima, nema razloga zašto baš to ne bi sebi prišuštili ovog ljeta. Naravno, ne za kraljevsku cijenu, nego mnogo jeftinije. Internet je prepun predvinih baldahina različitih boja koji ujedno mogu služiti i kao mreža protiv komaraca u ovim mjesecima, a osim što su povoljni, vrlo ih je lako instalirati. Spavaća soba će odmah izgledati elegantnije.

Promijenite izvore svjetla

Ako je već godinama vaš jedini izvor veštačkog svetla luster, vreme je za promenu. Začudićete se kakav efekat se može postići raspoređivanjem svetla na drugačiji način. Dizajneri enterijera uvijek se zalažu za više manjih svjetilljki raspoređenih širom prostorije. Tako u svakom trenutku možete upaliti onoliko svjetla koliko vam je zaista potrebno, a cijeli prostor će uveče izgledati mnogo romantičnije.

(lisa.rs)