Pored novog iPhonea sinoć je predstavljen i impresivni Steve Jobs teatar

Svi pričaju o novom iPhoneu koji je predstavljen sinoć na najvažnijem tech događaju godine, ali mi ćemo se osvrnuti na mjesto gdje ovaj događaj održan.

Naime, radi se o spektakularnom teatru koji je dobio naziv po osnivaču Apple-a, Steve Jobsu.

Posjetioci koji su imali priliku da sinoć budu u teatru objavili su slike zgrade i enterijera na Instagramu, a sudeći po komentarima objekat je impresivan.

Inside Steve Jobs Theater #ApplePark #Apple #iPhone #Iphonekeynote

A post shared by Christoph Fröhlich (@c_froeh) on

Teatar se nalazi u novom Apple Park kampusu u koji se kompanija polako seli, a koji je projektovala jedna od najpozantijih firmi, britanski Foster + Partners. Veći dio zgrade nalazi se ispod zemlje, dok je nadzemni dio cirkularni paviljon od staklenih stijena visokih šest metara.

#stevejobstheater #keynotes Standby excited !!! #iphonex #Apple #ApplePark A post shared by ColstonJULIAN (@colstonjulian) on

Teatar može primiti do 1000 ljudi, a nalazi se na brdu veličine 71 hektar i okružen je zelenilom.

„Apple Park je osmišljen s ciljem da se uklopi s prirodom. Otvoren je, tranparentan i donosi prirodu u enterijer” kazao je Tim Cook koji je preuzeo liderasku poziciju u Apple nakon Jobsove smrti.

Ipak, reakcije na Apple Park su različite. Neki od autoriteta u arhitekturi su ga nazvali „groznim” a nekim pak „finim”. Na sve to pojavile su se glasine da su radnici koji  već rade u novim kancelarijama nezadovoljnim otvorenim konceptom enterijera.  

Stairgasm. A post shared by Josh Rubin (@joshrubin) on

#applepark #stevenjobstheater

A post shared by Charlie (@ourlogo) on