Pogledajte budući izgled aerodroma u Tuzli

novi-izgled-aerodroma-u-tuzli

Tuzlanski aerodrom će u narednom periodu početi sa realizacijom tri projekta rekonstrukcije, a koje će činiti proširenja putničkog terminala aerodroma, zatim zgrade Granične policije BiH, zgrade Uprave za indirektno oporezivanje BiH i carinskog skladišta za avio-gorivo, ukupne vrijednosti oko 7 miliona KM.

Sve ovo podrazumijeva proširenje aerodromskog hola, prostornih kapaciteta u odlascima i dolascima, veći broj šaltera za registraciju putnika, adekvatan caffe bar, restoran, agencije za iznajmljivanje vozila, sortirnicu prtljaga, povećanje prostornog kapaciteta za potrebe uprave i administracije, piše tuzlainfo.ba.

aerodrom-tuzla-nova-zgrada

Sa Međunarodnog aerodroma Tuzla trenutno se obavlja prevoz putnika na deset destinacija, a od marta naredne godine bit će uspostavljeno još šest novih linija, što će u konačnici činiti blizu 40 letova sedmično.

Do kraja ove godine očekuje se da će kroz Tuzlanski aerodrom proći 305.000 putnika, a za 2017. godinu prema trenutnim planovima predviđeno je da usluge koristi između 500 i 600 hiljada putnika.

aerodrom-tuzla-novi-izgled