Tamni dugi hodnici

Uski dugi hodnik može poslužiti kao nastavak predsoblja ili hodnika koji se nalazi odmah iza prednja vrata. Funkcionalna namjena hodnika je unutaršnji nastavak, dok su ostale prostorije unutarnjeg otvaranja.

 

 

Hodnici su različite dužine. Postoje  projekti u kojima uski dugi hodnik ima veliku dužinu, ulazi duboko u stambenu zgradu ili stan. Najveći nedostatak ove sobe je nedostatak prozorskih otvora. Samo vrata koja vode u dnevne sobe. Stoga je za dizajnera primarni zadatak kompetentno osigurati dodatnu rasvjetu, vizualno proširujući zidove tako da hodnik ne izgleda kao tunel.

 

Prilikom izrade interijera za uski dugi hodnik, potrebno je paziti na oslobađanje prostora od nepotrebnih detalja i masivnih struktura. Ako trebate postaviti ormare, preporučljivo je odabrati nestandardna opcija dugi plitki ormarić, maksimalne dužine.

 

Za vizualno proširenje prostore uz jedan zid ugradite dva ili više ogledala. Suprotna strana, u pravilu, ukrašena je slikama ili umjetničkim modeliranjem, izravnavajući prostorni učinak praznine.