Impresivna rezidencija dizajnera interijera, Orlanda Soria

Orlando Soria jedan je od najuspješnijih dizajnera interijera svog vremena i to je nešto što svaki ljubitelj dizajna može prepoznati. Brojeći radove u različitim zemljama svijeta i izdvajajući se posebnom estetikom, dekorater se ističe po načinu na koji se odnosi prema životu i ljudima, kroz svoj, tako jedinstven izgled.

Gledajući prostore svog divnog doma u Kaliforniji, razumije svoju strast prema prirodnim materijalima i način na koji obično povezuje unutrašnjost kuće sa vanjskim uvjetima. Ovo je kuća u kojoj se odlučuje da provodi vrijeme uglavnom u zimskim mjesecima, jer mu ovo nije glavna rezidencija.

 

glow

 

Izgrađena je na pozadini koja daje osjećaj da je došla pravo sa stranica bajke. A razlog je prekrasan planinski krajolik koji dominira oko njega i oni imaju način da oslobode čula, čak i kroz fotografski materijal. Jednostavna i istovremeno impresivna, kuća je pretvorena u ultimativno mjesto za boravak zimi, nudeći poseban doživljaj mira i nevjerovatno ugodnog boravka.

Ulazeći dublje u unutrašnjost ove “tople” kuće, utisak ostavlja strogost koja zvijezde u svakom prostoru, ali i kako se svi elementi skladno povezuju. Sastoji se od dvije etaže, na kojima su smještena dva velika dnevna dijela, velika kuhinja, tri spavaće sobe i dva kupatila.

Jedan od najvećih vrhunaca kuće je činjenica da ima mnogo prozora, zbog čega svaku od prostorija “preplavi” prirodno svjetlo. Istovremeno, pruža nesmetan pogled na zimski pejzaž sjeverne Kalifornije – zbog toga je dekorater odlučio investirati u ovu nekretninu.

Vidimo da je veliki naglasak stavljen na najmanji detalj. Zemljane boje su zauzele svoje mjesto gdje god čovjek skrene pažnju. Zapravo, činjenica da su odabrani materijali kao što su kamen i drvo, čini konačni rezultat nevjerovatno kompatibilnim sa zimskom atmosferom, ali i sa vanjskim okruženjem. Dizajner se kladio na snagu prirodnih nijansi, što je rezultiralo udobnim karakterom u kojem ima priliku uživati.

Kao ljubitelji Božića, Orlando je ukrasio svoje prostorije kako bi dočekao najsjajnije doba godine. Svake godine, njegovi izbori inspiriraju svakog ljubitelja dizajna, a on ostaje vjeran elegantnoj dekoraciji zasnovanoj na prirodi. Za još jednu prazničnu sezonu, njegovi lični prostori “mirišu” na Božić na najelegantniji i najdiskretniji način, savršeno prilagođen današnjici i najažurnijim trendovima sezone.

 

glow

 

Ono što postaje jasno od prvog trenutka je da je odabrao mnoge prirodne elemente, poput granja i drveta, sa kojima je stvorio osnovu za svoj ukras. Ponovo dominiraju zemljani tonovi koji se lijepo usklađuju s ostatkom dekoracije.

U kući se nalaze tri stabla: lažno u glavnom dnevnom boravku i alternativno i pravo u drugom dnevnom boravku, gdje se nalazi i lijepo uređen kamin. Što se tiče trećeg, ovo je u spavaćoj sobi za goste. Ovaj je srebrne boje i sastoji se od DIY ukrasa u hladnijim tonovima.

Zaista je impresivan način na koji kombinuje eleganciju sa prazničnim igračkama na drveću i površinama. Medvjedići, kućice i mini jelke zauzele su svoje mjesto iz kuta u ugao i stvaraju tako “toplu” i svečanu atmosferu.

 

glow

Na kraju, ali ne i najmanje važno, dizajner enterijera nije propustio da praznine ispod drveća popuni poklonima koje je veoma pažljivo umotao i koje će pokloniti svojim najmilijima. Kako je rekao, proces razmjene poklona je nešto čega se s radošću sjeća od malog djeteta, zbog čega ga ponavlja do danas, ali i zauvijek.

GLOW