Ovo su najljepše uređena dvorišta u Banjaluci

Svečanim prijemom koji je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić priredio za nagrađene, danas je i zvanično okončana akcija „Biramo najuređenije 2018“, uz zajedničku poruku da ova akcija mora da bude nastavljena i u narednim godinama, uz još veći angažman i učešće naših građana.

Radojičić je naglasio da je ova akcija lijep primjer za sve naše sugrađane i da ovom akcijom zapravo promovišemo ljepši i uređeniji grad.

– Čestitam svim učesnicima i akcija je svakako ljepši dio našeg grada i dobar primjer ostalim sugrađanima kako se, uz dosta ljubavi i nešto sredstava, može lijepo urediti životni prostor. Sugerišem svima da pogledaju kako su se uređivali prostori čije vlasnike smo danas nagradili i da primjene nešto od iskustava– poručio je gradonačelnik.

Zdravko Guzijan, pobjednik u kategoriji najljepšeg dvorišta, rekao je da je sve u ljubavi i volji da se uredi svoj prostor.

– Želimo da damo primjer kako se i sa malo sredstava, ali uz trud i rad može postići mnogo. Pomaže mi sugruga i unučad i mi u ovome zaista uživamo – istakao je Guzijan.

Grad Banja Luka je 16. godinu uzastopno organizovao akciju „Biramo najuređenije“, a učestvovala su 24 kandidata u četiri kategorije. Akcija je provedena tokom maja i juna ove godine.

Po tri prvoplasirana su dobili novčane nagrade, dok je robne nagrade obezbijedila kompanija „Elta-kabel“ koja je bila medijski partner Grada na ovom projektu.

Najuređenije školsko dvorište ove godine je dvorište OŠ „Jovan Dučić“ Zalužani.

Nagradu za najuređeniji prostor u stambenim zgradama dobili su stanariZEV Majke Jevrosime 8 i 9.

Najuređeniji balkon ove godine je balkon Mirka Agića iz Ulice Mlađe Ćusića.