Oduševiće vas uređenje ovog minijaturnog balkona

Ako još uvijek niste sredili svoj balkon ili terasu poslije zimske pauze od korištenja, krajnje je vrijeme da se posvetite uređenju ovog kutka doma.

Mnogi nemaju tu sreću da imaju balkon u sklopu stana, tako da nema izgovora da ga zanemarite ukoliko niste među njima. Pa čak i ako je minijaturan poput ovog koji ćemo vam ovdje pokazati.

Ovaj balkon se nalazi u sklopu malog stana, tako da je i kvadratura balkona minimalna. Međutim, pošto se tik do zgrade nalaze visoko drvo, vlasnica stana nije htjela odustati od lijepog ambijenta u kojem se balkončić nalazi, te je detaljno osmislila kako ga opremiti.

Osim što je na metalni pod stavila drvenu podlogu, osmislila je tri komada namještaja koji pružaju dovoljno mjesta da tri osobe mogu sjediti na balkonu.

Umjesto stolica, od stolara je naručila izradu stolića i klupica, jednu na koju mogu sjesti dvije osobe i jednu koja liči na tabure (s unutrašnjim prostorom za odlaganje). Najbolja stvar je ta što se ispod klupica, a i stola, mogu odlagati stvari poput časopisa, papuča i drugih sitnica.

Poseban šarm sjelokupnom izgledu dali su mekani jastučići i saksije sa šarenim cvijećem okačene na ogradu. Neodoljivo, zar ne?