Tajne savršenog doma: Pet trikova za uređenje enterijera uz minimalne troškove

S vremena na vrijeme potrebna nam je promjena izgleda enterijera, kako bismo se ljepše osećali u prostorijama u kojima provodimo najviše vremena.

Ali, mnogi ljudi od toga odustanu jer su renoviranja ili veće promene enterijera dosta skupe. Zato vam predstavljamo 5 trikova kako da uz minimalne troškove potpuno izmenite izgled enterijera.

1. Uključite maštu

Slike ne moraju uvek da vise na zidovima, naročito na mestima na kojima stoje godinama. Iskoristite postojeće slike, ogledala, uramljene fotografije i postere i napravite zanimljivu kompoziciju na polici ili zidu prostorije čiji izgled želite da promenite. Slike iz dnevne sobe možete premjestiti u hodnik, a detalje iz hodnika u druge prostorije.

Sitnice prave veliku razliku!

2. Promjenite raspored nameštaja

Dovoljno je samo da stolicama i krevetu zamijenite mjesta, i soba će dobiti sasvim drugačiji izgled.

3. Unesite biljke

Biljke unesite u prostorije kako biste ih osvježili. Ćoškove popunite velikim saksijama sa raskošnim biljkama, a na stolu za ručanje možete da napravite mini kompoziciju od nekoliko minijaturnih saksija.

4. Novi život za policu sa knjigama

Otvorene police su odlične jer pomoću njih stalno možete da pravite promjene. Ako vam knjige stoje staromodno poređane jedna uz drugu, vrijeme je da to promjenite – sortirajte ih po žanrovima, razdvojite lepim ukrasima, ramovima, vazama ili saksijama sa cvijećem. Varijacije su beskonačne.

5. Iskoristite prekrivače i jastuke

Ako imate lijepe prekrivače koje čuvate (ko zna za šta ili ko zna za kada), vreme je da ih konačno upotrebite – prekrijte namještaj njima. Isto učinite sa dekorativnim jastučićima. Ako ih već koristite, promjenite im mjesto, dio izbacite iz upotrebe ili slično.

6. Promijenite mjesto lampama

Ovo je korak koji daje novo svijetlo prostoriji, i to bukvalno. Probajte i videćete razliku odmah.

(Novosti Magazin)