Neobični i najskuplji komadi na beogradskom Sajmu namještaja

Sajam nameštaja u Beogradu otvoren je u utorak, 6. novembra i traje do 11. novembra.

Organizatori kažu da je ponuda ove godine još veća i bolja, a u širokom izboru modernog, tradicionalnog, skupog i onog malo jeftinijeg namještaja, izdvajaju se pojedini komadi neobičnog dizajna.

Uzimajući u obzir unikatan dizajn i neindustrijsku proiyvodnju, ovi komadi su i među najskupljima na Sajmu.

Najskuplji komad namještaja na Sajmu

Rađen je skoro tri mjeseca, djelo je jednog čoveka, jer dva ne mogu da rade jedan isti duborez i prenosilo ga je šestoro ljudi. Izrađen je od punog orahovog drveta i predstavlja najskuplji komad nameštaja na Sajmu – košta nevjerovatnih 15.000 evra.

Neobična kolijevka

Donji dio urađen je od pune orahovine, a “korito” je presvučeno plišom.

Akvarijum kao klub sto

Okolo je puno drvo i metal,a u sredini akvarijum sa ribicama.

Kućica za odmor

Ova kućica za odmor ima jednu sobu, urađena je od jelovog drveta i montira se na licu mjesta. Okolo je tegola umjesto crijepa i za 17 kvadrata ovog malog raja potrebno je izdvojiti 6.000 evra.

Sto i stolice u jednom dijelu

Stolice se podešavaju kako želite, slična je situacija i sa stolom, a sve je uvezano čelikom. Cijena je 590 evra, sajamska.

Futuristička garnitura za sjedenje

Ova garnitura ima dio za hlađenje pića, šteker za wifi, led osvjetljenje. Jedan dio ima i masažer.

Fotelja kao presto

Zamisao duboresca je da predstavi priču sa srpskog dvora iz vremena Despota Stefana Lazarevića. Urađena je od punog orahovog drveta, autoru je bilo potrebno pola godine da je uradi, a u duborezu su urađena dva zmaja koja dave sebe repom. Ovo je ujedno i najskuplja fotelja na sajmu i košta 3.600 evra.

Višenamjenska garnitura

Ova nespecifična garnitura ima mehanizam koji je rotirajući pa može da bude ugaona garnitura, trosjed i ležaj. Izrađena je od bikove brušene kože od tri i po milimetra, a drveni dio je od pune hrastovine. Cijena je 5.160 evra.

 

(Izvor: Blic)