Napravite red u kuhinji i izbacite nepotrebne stvari

Svi mi u kuhinji imamo određene stvari koje tu stoje oduvijek i gomilaju se bez opravdanog razloga. Zbog toga je bitno često napraviti red u ovom dijelu kuće te sve ono čemu ne možete naći namjenu izbaciti kako biste oslobodili taj prostor.

Shodno tome, u nastavku teksta vam donosimo listu stvari kojih biste se trebali osloboditi.

Promotivne flaše za vodu

Promotivne flaše za vodu se često znaju naći u vašoj kuhinji bilo da je dobijete na nekom sportskom takmičenju ili team buildingu sa firmom i slično. Međutim, to je nešto što vam bespotrebno zauzima prostor u kuhinji te je poželjno da ostavite samo one flaše koje koriste vaši članovi porodice, a sve ostale bacite.

Višak šoljica

Šoljice su jedna od stvari koje se u kuhinji “množe” same od sebe. To je prije svega što su one jedan od najčešćih poklona, pogotovo u kancelarijama, ali i većina voli baš njih odabrati za poklon, pogotovo one personalizovane.

Kako mnogi i sami sebi vole kupiti šoljicu ako im se dopadne dizajn onda nije iznenađujuće to da u jednom trenutku više nemate dovoljno prostora zbog toga što ih imate previše. Zbog toga je bitno da napravite organizaciju tog prostora, bacite one koje uopće ne koristite ili su vam najmanje drage.

Plastične posude bez poklopca

Mnogi su se sigurno susretali da u kuhinji imaju veliki broj plastičnih posuda sa izgubljenim poklopcima ili vam čak samo oni i ostanu. Zbog toga pregledajte to posuđe i bacite ono koje nije kompletno ili je oštećeno.

Oštećeno posuđe

Svakome se desi da okrne tanjir, šoljicu ili čašu. To su potencijalno opasni predmeti na koje se možete porezati, a i ne izgledaju estetski lijepo tako da bi bilo najbolje da ih odmah bacite.

Mali aparati koje niste koristili barem dvije godine

Tokom kuhanja su često neophodni aparati pa i oni mali kuhinjskih te bi bilo najbolje da ih se riješite ukoliko ih ne koristite najmanje dvije godine, a sve kako biste oslobodili prostor za neke nove uređaje ili jednostavno sklonili višak. Te aparate ne trebate bacati ukoliko su ispravni već ih jednostavno poklonite onome kome su potrebniji.

Začini koji su izgubili okus

Mnogi u svojim kuhinjskim ormarićima imaju različite začine od kojih neki stoje predugo i već im je istekao rok iako neki misle da ga oni nemaju. Shodno tome, mijenja se i boja, ali i gubi okus začina te je najbolje da s vremena na vrijeme pregledate dio u kojem stoje kako biste ih se riješili jer ih nije preporučljivo koristiti u jelima.

Leci od dostave hrane

Restorani sa online narudžbom su sigurno u proteklom periodu zbog pandemije stekli popularnost pa zbog toga bez grižnje savjesti možete baciti sve one letke koje čuvate za dostavu hrane, a koji vam bez ikakvog razloga zauzimaju prostor u kuhinji, piše Realsimple.

(Klix)