Napravite red u garaži uz ovih 6 koraka

Pretrpana garaža čini organizaciju ostatka doma težom, pa umjesto da imate taj problem, vrijeme je da vašu garažu dovedete u red.

Uz ovih šest jednostavnih savjeta vaša će garaža biti sređenija nego ikad.

1. Uklonite sve iz garaže

Mada se čini veoma zahtjevnim korakom, ključan je za red u garaži a i neophodan kako bi se ona temeljno očistila. Za tu svrhu nabolje je upotrijebiti perač pod pritiskom, ali poslužiće i obično vrtno crijevo.

2. Odlučite šta ostavljate a šta bacate

Pregledajte sve stvari u garaži i razvrstajte ih na one koje su vam potrebne i želite ih zadržati i one koje bespotrebno zauzimaju prostor. Stvarima koje su prestare, pokvarene, isuviše prljave ili ih jednostavno nikad ne koristite nije mjesto u vašoj garaži.

3. Uložite u pribor za organizaciju

Ako je gomila nereda trenutno stanje u vašoj garaži, vrijeme je za organizaciju. Po potrebi nabavite košare, raznovrsne police i plastične kutije sa ladicama, ali pritom obratite pažnju na kvalitet a manje na estetiku.

4. Maksimalno iskoristite vertikalni prostor

Većina garaža ima tri zida koja pružaju mnoge mogućnosti. Razmislite o zidnim kukama, ormarićima, visokim policama ili policama koje su pričvršćene na plafon, kako bi sve vaše stvari bile uredno posložene i vidljive.

5. Grupišite predmete

Umjesto da gubite vrijeme na pronalaženje stvari u garaži i stvarate dodatni nered, jednostavno grupišite predmete tako da uvijek znate gdje se šta nalazi.

6. Koristite naljepnice

Kada je u pitanju kopanje po ladicama i kutijama, naljepnice su spasonosna stvar na kojoj ćete biti zahvalni. Stavite oznake na sve kutije, ladice, kante i košare čiji sadržaj nije očigledan.