Vinski klub Vukoje u Beogradu

Poznata regionalna vinarija Podrumi Vukoje 1982 iz Trebinja otvorila je u centru Beograda, na Dorćolu, prvi pravi vinski klub u Srbiji Vukoje Vinska galerija, luksuzni prostor namenjen hedonistima, ljudima koji uživaju u vinu, destilatima i dobrom zalogaju.

Nalik na slična mjesta u svjetskim metropolama, ovaj vinski klub i prodavnica nude kompletnu ponudu vrhunskih vina i destilata s oznakom Vukoje, kao i selekciju najboljih vina iz regiona i sveta, te staklenu galanteriju poznatih brendova Riedel, Spiegelau, Italesse.

Dok sa prvim danima proljeća ne zaživi i bašta na trotoaru ispred ulaza, goste prilikom prvog susreta dočekuje na nivou ulice ukusno uređen prostor malog wine shopa ispunjen do vrha elegantnim policama. Ali, tek silazak na nivo ispod otkriva prave draži ovog jedinstvenog prostora, gde je svaki kvadratni metar prostora razrađen do detalja da pruži osećaj vrhunske udobnosti.

Iz malog foajea u kojem se nalazi staklena vitrina s vinima u velikim bocama ulazi se u salu kojom sa jedne strane dominira udobna garnitura za sedenje ispred zastakljenih polica sa brojnim sortnim rakijama od loze i drugim destilatima, dok se u drugom dijelu nalazi masivni mramorni sto okružen udobnim stolicama.

Tu je i vrhunska video i audio oprema koja će poslužiti i za multimedijalne radionice, dok čitav jedan stakleni zid odvaja prostranu kuhinju u kojoj će se kuvari iz Trebinja i tamošnjeg rastorana Vinska galerija Vukoje smenjivati sa poznatim ovdašnjim šefovima u stvaranju gastronomskih specijaliteta koji se najvećim dijelom baziraju na originalnim hercegovačkim sirovinama.

– Vinski klub namijenjen je hedonistima, ljudima koji uživaju u vinu, destilatima, dobroj cigari i, naravno, autentičnoj hrani – kaže Vukoje.

– Ponudićemo hladnu kuhinju iz Hercegovine, Srbije, svijeta, zalogaje koji će pratiti degustacije vina bilo da su one vođene, tematske ili usmjerene na publiku koja želi da nauči nešto novo o vinu. Nama je posebno bitno da smo brend Vukoje ovim približili Beogradu sa adresom u centru grada i ovo je sada naša svojevrsna ambasada gdje je istovremeno bila ideja da damo poseban touch vinskoj priči Srbije i Beograda.

Uz sve to, posebna mi je želja bila da predstavim i vina mojih kolega, iz Srbije, regiona i svijeta, pa će tu biti više od 100 etiketa dostupnih za degustaciju. Kao srpska vinarija iz Hercegovine koja proizvodi vina od 1982. godine i već dugo je u svijetu turizma, ima nas na tri kontinenta. Dosta ulažemo u nova tržišta, ali nam je ovo ipak primarno i zbog toga nije cilj da klub bude zatvorenog tipa već da širimo vinsku kulturu po čitavom regionu. U sklopu svega toga i ovaj koncept vinskog kluba asocira na želju da služenje vina dignemo na viši stepen.

Ovaj svojevrsni mali vinski hram biće otvoren svakog dana od podne do ponoći osim nedelje, a nalazi se na adresi Strahinjića Bana 27.

(Vino.rs)