Neodoljivi dom napravljen od garaže

Ovaj mali stan je napravljen u prostoru koji je decenijama imao funkciju garaže, ima tek dvadesetak kvadrata i divan je.

 

U njemu živi mladi par s troje kučića, a zanimljivo je da su garažu pretvorili u životni prostor bez korištenja novih materijala.

 

w1000_h1000
 
Prvi dio prostora je dnevna zona. Tu se nalaze improvizovana kuhinjica, koju čini nekoliko kuhinjskih elemenata i otvorenih polica, zatim “dnevni krevet”, koji je zapravo napravljen od polica i obložen debelim mekanim jastucima, s prostorom za odlaganje ispod, a ovaj dio ujedno služi i kao trpezarija.

 

1449517733

 

Drugi dio čini spavaći dio s krevetom i ormarom. I ovaj mali stan opremljen je genijalnim rješenjem za prostore kojima nedostaje spavaća soba – zidnim “Murphy” krevetom, koji se jednostavnim potezom izvlači iz zida. U sklopu kreveta nalazi se i ugradni ormar, a kada su vrata ormara zatvorena i krevet podignut, dobije se jednostavna, bijela površina koja vlasnici koja se bavi fotografisanjem služi i kao pozadina za fotkanje.

 

1449517752

 

S obzirom na to da je njihov sadašnji dom nekada bio garaža, vlasnici su morali izravnati stari betonski pod da bi postavili pod od recikliranog drveta, što je znatno komplikovaniji posao nego što zvuči, ali je obavljen bez kupovine novih i skupih materijala. Takođe su brusili i farbali plafonske grede i zidove, te postavili eko-izolaciju.

 

1449517710

 

Skoro čitav prostor je rezultat projekata “uradi sam”, uključujući i “Murphy” krevet, i opremanje vintage stvarima kupljenim po skladištima i rasprodajama.

 
1449517713
Kao noćni ormarić (kada je krevet spušten) služi stari kabinet-ormarić, koji je istovremeno i svojevrsna pregrada.
 

1449517723

 

Trpezarijski sto je takođe na rasklapanje i pruža dovoljno prostora za šestoro ljudi, a kada se sklopi izgleda kao ormarić na koji se mogu odlagati stvari.

 

w667_h750