Oduševiće vas unutrašnjost ove naizgled obične garaže

Jeremie Buchholtz iz Francuske imao je problem s kojim se prije ili kasnije suoči većina ljudi – traženje savršenog doma.

Tražio je kuću ili stan koji bi pretvorio u dom, ali većina toga mu se nije svidjela ili su cijene bile previsoke. Kada je vidio oglase za prodaju garaža, došao je na jednu ideju. Odlučio je kupiti staru garažu i pretvoriti je u mali stan.

garazu pretvorio u stan

“Prijatelj mi je rekao da sam učinio glupost. Bio je uvjeren da nema šanse da ću garažu pretvoriti u nešto pogodno za život. Nisam imao struju, vodu… ništa.”, objasnio je Francuz.

stan garaza

Garaža se nalazi u istorijskom dijelu grada tako da nije imao pravo puno mijenjati vanjski izgled.

Mercedes Benz - Cocktail Party - Lyon

Odvojio je 12 kvadrata za malo dvorište, koje može zatvoriti drvenim panelima, i 41 kvadratni metar za enterijer. U renovaciju i postavljanje instalacija je uložio puno vremena i novca, ali isplatilo se.

garaza stan moderno

Napravio je moderan stan sa dnevnom sobom sa radnim dijelom, kupatilom, kuhinjom, a čak je napravio i galeriju na koju je smjestio spavaći dio. Kako prostor nije veliki uredio ga je minimalistički koristeći se raznim trikovima za maksimalno iskorištavanje prostora.

garazu pretvorio u stan

Mercedes Benz - Cocktail Party - Lyon

Mercedes Benz - Cocktail Party - Lyon