Madonna seli u Portugal, a ova istorijska vila biće njen novi dom

Kraljica popa Madonna objavila je nedavno da seli u Portugal gdje je navodno kupila istorijsko imanje Quinta do Relógio smješteno u pitoresknom selu Sintra.

Svega 30-ak kilometara od Lisabona smještena je veličanstveni mini dvorac izgrađen u maorskom stilu iz 18. vijeka koji se proteže na nešto manje od 1.500 kvadrata.

madonina kuca u lisabonu

Kuću je 1865. godine projektovao arhitekta Antonio Manuel da Fonseca. Ova četverospratna rezidencija ima četiri spavaće sobe i sedam kupatila, i trenutno nije naseljena.

Ali, prema podacima firme imala je znatne radove, uključujući dodavanje čeličnih nosača i podupiranje 150 godina starog kamenog temelja.

madona portugal

Obnova glavne rezidencije će potrajati nekoliko godina a Madonna sigurno neće štediti da joj vrati stari sjaj.

Ali, bez obzira na sve kraljica popa, ako odluči, može se useliti na posjed odmah, budući da imovina uključuje još jednu luksuznu rezidenciju za goste veličine oko 430 kvadrata koju je obnovio portugalski arhitekta Thiago Bradelli.

portugal vila

Tu je i kućica za domara veličine oko 103 kvadrata te vrtovi uređeni u “romantičnom stilu”  s malim jezerom, nekoliko prirodnih izvora i fontanom te bujnom vegetacijom koja uključuje rijetke primjerke drveća, kao što su stogodišnji hrast, kedar i palme.

Madonna već danima na Instagramu objavljuje postove iz Portugala i čini se da kraljica popa zaista uživa u ovoj zemlji.

I used to be a basket case but now I Live in Lisbon! ♥️ !

A post shared by Madonna (@madonna) on

Lost in Lisbon……..

A post shared by Madonna (@madonna) on