Proonter ITSS: Stanivuković lažima osporava projekat „e-Beba“

Kompanija Prointer ITSS odbacuje kao neargumentovane i klevetničke napade koje je ponovo na račun kompanije Prointer ITSS iznio poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković.

U sinoćnoj emisiji Puls BN TV, ismijavajući hvale vrijedan projekat izrade informacionog sistema „e-Beba“ koji predstavlja dio procesa digitalizacije javne uprave i značajno će pomoći roditeljima prilikom upisa novorođenčadi u matične knjige, optužio je ovu kompaniju da je izabrana kao ponuđač na javnoj ponudi pod privilegovanim uslovima.

Naime, Draško Stanivuković je iznio tvrdnje da je postojao ponuđač koji bi taj projekt implementirao za 87 hiljada konvertibilnih maraka pokazujući papir bez memoranduma i jasnih dokaza za sve što je naveo.

Nečitljivu fotokopiju je iskoristio da ospori javnu nabavku koja je sprovedena po zakonu i koja je svakom poslovnom subjektu koji ispunjava uslove iz predmetne nabavke bila prilika da se prijavi i predloži konkretno rješenje za izradu informacionog sistema „e-Beba“ uz mogućnost žalbe.

U svojim lažima gospodin Stanivuković ide tako daleko pa tvrdi da je iznos projekta na kojem je ova kompanija izabrana kao najpovoljniji ponuđač 800 hiljada maraka ne računajući PDV, a sve u cilju kako bi lažnim iznosima njegove tvrdnje zvučale još bombastičnije.

U kompaniji Prointer ITSS ističu da im čast što su dobili priliku da realizuju projekat koji će napraviti iskorak u radu naše uprave i novopečenim roditeljima pomoći da izbjegnu administrativne barijere.

Novorođenčad će uskoro još u porodilištima biti upisivana u matične knjige rođenih, a regulisaće se odmah i prijave za zdravstveno osiguranje i mjesto prebivališta. Naglašavaju da je ulaganje u informacione tehnologije zalog za bolju budućnost našeg društva i da će kao kompanija nastaviti da svakodnevno doprinose olakšavanju života građana.

Istakli su i da, iako idejama i kvalitetom rada žele da stvore pozitivan ambijent koji će mladim ljudima pomoći da ostanu u svojoj zemlji, su prinuđeni da Draška Stanivukovića tuže zbog narušavanja poslovnog ugleda kompanije. Tužba kao civilizovano pravo u civilizovanom društvu je istovremeno civilizovan odgovor na svaki pokušaj dotičnog da kompaniju uvlači u svoje političke igre i tako sebi osigura jeftine političke bodove, navodi se u saopštenju.