Kupatila koja priželjkujemo

Kupatilo, prije svega, mora biti funkcionalno, ali lijepo uređeno kupatilo u kojem volimo boraviti je nešto što bi svako trebao da proba da priušti svom domu.

Međutim, ako se držite funkcionalosti, pri tome i ograničenog budžeta, kupatilo neće dobiti poseban stil koji će ga pretvoriti u najdražu prostoriju.

Kupatila uređena u popularnom boho stilu izgledaju skoro pa bajkovito, ali sigurno je da nisu za svaki prostor. Ipak, ukoliko biste da u svoje kupatilo unesete dašak boemskog stila evo nekoliko detalja koji će vam pomoći u tome.

 

Pri opremanju, opredijelite se za samostojeće kade, još bolje, modele sa nogarima, šarene pločice, elemente u retro stilu. Dodajte drveni namještaj, zidne elemente, glamurozno uokvirena ogledala, par dodatnih ostavinskih segmenata, a oni mogu biti retro ili nešto modernijeg izgleda.

Možete pokušati sa dodavanjem tekstura i uskim detaljima nalik kovanom metalnom lavabou, bakrenom stoliću ili otomanu od drvenog debla radi nešto odvažnijeg izgleda.

Dekor i asesoari zapravo su ono što čini boho prostor zaista izvanrednim. Prije svega, potrebne su vam biljke radi dekoriranja prostora, tkanine sa boho obrascima, pletene korpe za odlaganje stvari, drvene police, lusteri, svijeće, cvijeće, detalji u jarkim bojama…