Savršena zelena u kupatilu

Za sve ljubitelje zelene boje donosimo vam par inspirativnih ideja za kupatilo s ciljem da sačuvate dobar izgled, funkcionalnost i u trend. Kupatila trebaju biti privlačne i opuštajuće sobe koje su lijepo uređene, ali nikako na štetu njihove funkcionalnosti.

 

Chantel Elshout Studio/Paul Craig

 

Ukoliko planirate da ažurirate svoju glavnu kupaonicu, nadogradite tuš kabinu ili pretvorite neiskorišteni prostor u luksuzno kupatilosa elementima zelene boje, sada je na raspolaganju široka lepeza ideja za kupatilo koje odgovaraju vašem ukusu, od materijala do završnih obrada i oblika.

Iskoristite ih da započnete svoje preuređenje.

 

1. ZELENA BOJA U KOMBINACIJI SA PRIRODNIM ELEMENTIMA

Zidovi obloženi drvenim pločama unose toplinu i taktilnu kvalitetu na način koji standardno obojena završna obrada nikada ne može postići, što ih čini savršenim za izuzetno udobno, ugodno okruženje u kupaonici.

U ovom stanu u Shoreditchu, koji se nalazi na četvrtom spratu nekadašnje fabrike cipela, arhitekti Chan i Earys koristili su mješavinu dasaka od  hrasta i tradicionalnog krečnog maltera pomješanog sa prirodnim zelenim pigmentom na zidovima i plafonu. Rezultat je mekana i taktilna završna obrada, koja se zatim prenosi kroz krivulje avokado-zelene rol top kupke od strane Water Monopoly-a.

 

Toby Lewis Thomas

 

 

2. MERMER SE SAVRŠENO UKLAPA SA ZELENOM BOJOM

Mermer daje osećaj luksuza i pomaže da se vaše kupatilo osjeća skuplje. Zbog toga je, češće nego ne, dizajnerska karakteristika koja se često nalazi u hotelskim kupatilima i banjama. Visokokvalitetne ploče će biti vodootporne, ali zbog svoje mineralne prirode, mermer i dalje zahtijeva redovno održavanje. Dovoljno je da samo na jednu stranu zida postavite  pločice zelene boje i vaše kupatilo će biti savršeno.

 

Cara Woodhouse

 

 

3.  ZELENA U KOMBINACIJI SA JARKIM BOJAMA

Jarke boje više ne moraju biti ograničene na zid, s opcijama za šarene umivaonike i toalete, pločice, pa čak i posuđe od mesinga veće nego ikada prije. Topli, zemljani tonovi stvaraju osećaj smirenosti, dok smelije nijanse mogu da daju više energije.

 

Davey Lighting

 

 

4. PREPUSTITE SE EGZOTIČNOM DIZAJNU TAPETA

 

Zelene obloge oko umivaonika, šarene tabete i predivna zelena sofa učiniće vaše kupatilo egzotičnim.

 

Drummonds

 

5.  AKO ŽELITE DA VAŠE KUPATILO IZGLEDA VEĆE

U malom kupatilu, postavljanje pločica od poda do naglašenog zida iza kade pomoći će da se vaš prostor osjeća kohezivnim – i prevarit će oko da ga vidi većim kakav zaista jeste. Odaberite pločicu koja nije previše zauzeta – dvobojna pločica će biti mirnija, pogotovo ako je u hladnoj boji.

 

Amazing Productions