ESC ležaljka omogućava bijeg od svega

Ova poluzatvorena stolica ili bolje reći ležaljka zahvaljujući svom specifičnom dizajnu djeluje kao idealno mjesto za odmor svakog introverte…

Teško je reći zašto bi neko uopšte izašao iz svog doma i otišao na javno mjesto samo da bi sam sa sobom sjedio i uživao u “javnoj” privatnosti, ali eto, i to je moguće. Šalimo se, jasno nam je da je ovaj komad nameštaja zapravo zamišljen kao neka vrsta spasa u momentima kada se (ni krivi, ni dužni) nađete na javnom mjestu a jednostavno više ne možete da izdržite pritisak. Ovo ludo doba u kome se ljudima javila neopisiva želja da pobjegnu od svega, pa čak i na minut, poslužilo je dizajnerki Toine Baert kao ideja za stvaranje poluzatvorene ležaljke pod nazivom Esc.

Foto: Pinterest

Sasvim logično, Esc kao skraćenica za Escape (bijeg), garantuje vam bježanje od svih onih stvari koje nam izazivaju stres na svakodnevnom nivou: buka, saobraćaj, zvonjava telefona, prazni razgovori… Ova “privatna stolica” je podsjećanje da bi naš um odnosno naše mentalno zdravlje moglo imati višestruke koristi od samo jednog dragocenog trenutka odmora.

Foto: Pinterest

Zato zastanite i isprobajte ležaljku djelimično umotanu u svoju nadstrešnicu, baš kao da je riječ o poluotvorenom kišobranu. Tenda iznad glave štitiće vas od gradske buke, i ponuditi vizuelno i emocionalno tiho skrovište iznutra. Ovaj dio ležaljke se takođe može podesiti tako da pruži zatvoren ili poluzatvoren izgled, odnosno u jednom trenutku može djelovati kao otvorena klupa a već u drugom kao tamna zona za spavanje.

Foto: Pinterest

Napravljena od 100% recikliranog materijala i izdržljivog drveta, ležaljka Esc je djelimično razvijena sa namjerom da prikaže načine na koje namještaj može da posluži kao kanal za promjene u oblasti dizajna, stvarajući tako rješenja ne samo za današnje, već i neke buduće prepreke.

MOJENTERIJER