Axor predstavlja ikone kupatila

AXOR osmišljava i proizvodi ikonične predmete za luksuzne kupaonice i kuhinje. Imaju brojne saradnje sa svjetski poznatim dizajnerima poput Philippe Starck , Antonio Citterio , Jean-Marie Massaud ,Osgerbyja i monogim drugima.

Svaka kreacija varira u stilu, ali je uvijek najviše kvalitete. Robna marka vjeruje da ikona mora biti bezvremenska i bez mjesta: mora nastanjivati ​​različite prostore, oblikovati različite svjetove i izražavati različite ličnosti. AXOR ikone su objekti ove razlike i izdržavaju test vremena i mjesta.

AXOR starck V , kreiran sa istoimenim francuskim dizajnerom, preoblikovao je tradicionalnu slavinu za umivaonik , mekih oblika, lepršavih linija i transparentnosti. Njegov skulpturalni otvor je od kristalnog stakla koji hvata energiju vode u vrtlogu i tako prikazuje konstantne struje vode i izražava svoju prirodnu magiju.

 

Foto: designboom

 

 

AXOR massaud  sliči oštrici stakla,  zadivljuje u izuzetno tankom, organskom obliku. Dizajnirao ju je Jean-Marie Massaud. Slavina je svedena na suštinu kako bi se svidio minimalističkom, ali dizajn odražava prirodu u njenom najčišćem obliku. Izljev koji se uzdiže završava velikom  ravninom koja elegantno dočarava izgled svilenkastog vodopada.

 

Foto: designboom

 

AXOR starck  je dizajnirao Philippe Starck. Slavina organski naglašava senzualnost prirode. Blago tekući oblik slavine poziva korisnika da osjeti i cijeni. Ugodne boje, futurističkog izgleda i efikasne uštede vode. Tradicionalna jedna poluga zamijenjena je s dvije odvojene ručke skladno integrirane u tijelo. Slavina za vodu ima kontrolu temperature na vrhu i kontrolu količine vode na dnu slavine.

 

Foto: designboom

 

Foto: designboom

 

 

AXOR citterio je dizajnirao istoimeni italijanski arhitekta i dizajner. Ova luksuzna slavina predstvalja  duh italijanskog neoklasicizma jer se uravnotežene proporcije i elegantne geometrije susreću u harmoniji, sofisticiranosti i veličini. Unatoč tome, još uvijek postoji nagovještaj njegove modernosti u obliku i funkciji. Izrazito je ravnog oblik sa  ručno poliranim površinama, a na vrhu se nalazi uspravna poluga poput džojstika.

 

Foto: designboom

 

Foto: designboom

 

 

Originalni AXOR starck još je jedan dizajn kompanije Philippe Starck koji upotpunjuje kolekciju. Inspiriran tradicionalnom pumpom za bunar. Ultra tanka, dugačka kontrola proteže se od glavnog cijevnog izljeva. Ovaj reinterpretirani oblik izražava skroman početak snabdijevanja vodom na moderan način.

 

Foto: designboom

 

 

DESIGNBOOM