Hotelske sobe sa najboljim pogledom na svijetu

Ovi pogledi su u toj mjeri veličanstveni da je izuzetno teško napustiti sobu, iako su u pitanju destinacije koje ništa manje ne oduzimaju dah.

Čuveni magazin i sajt namijenjen putoljopcima Condé Nast Traveller, sproveo je svojevrsnu anketu među poznatim travel blogerima, putopiscima, ali i ljubiteljima putovanja generalno, koji dobar dio godine provode otkrivajući fanatastične lokacije širom svijeta.

Pitanje je bilo: koji hoteli imaju sobe s pogledom koji oduzima dah?

S obzirom da su u pitanju vrsni putoholičari, koji pritom poseduju istančan ukus za estetiku, te naravno veliki hedonisti, njihov sud je i te kako mjerodavan.

Pročitajte u nastavku koje hotele su oni istakli:

Soba 408, Hotel Eden (Rim – Italija)

“Boravak u bišoj vili sa pogledom na Španske stepenice, tokom mog prvog boravka u Rimu, bio je nadrealno iskustvo. S obzirom na jet leg, od koga smo patili ja i moj dečko, to je podrazumijevalo da ustajemo prilično rano, otprilike oko 7:30 ujutru, a bili smo na pet minuta od čuvenih stepenica, što znači da smo bili tamo prije svih ostalih. Mogla bih se zakleti da ja vazduh u Rimu jednostavno začinjen bosiljkom. Držali smo prozor otvorenim tokom čitavog dana, ne bismo li udisali ovaj mio miris. Nije nam čak smetalo ni što je par Italijana uvijek glasno razgovaralo ispod našeg prozora”, opisuje Janice Joostema.

Soba 9, Fluhalp (Cermat – Švajcarska)

“Jedini način da dođete do ove veličanstvene planinske kolibe jeste žičarom, koja kreće nadomak jezera Stilze, a potom pješačite još nekih pola kilometra. Svako parče namještaja činiće kao da ste zakoračili u prošlost, a pogled na čuveni vrh Matehorn nevjerovatan je iz svakog ugla. Ja sam Švajcarac i vidio sam ovaj vrh bezbroj puta, ali kada imate priliku da gledate ovu planinu kroz prozor iz praktično neposredne blizine i to u rano ljetnje predvečerje sa laganim povjetarcem koji vas miluje i nježnim svetlom oko vas, ovaj prizor vas primorava da sjednete i jednostavno samo uživate u pogledu”, objašnjava Mattias Nutt.

Tonara di Skopelo (Obala Golfo – Sicilija)

“Tonara je bivši posjed sa brojnim starim kamenim barakama, koje su sada pretvorene u sobe sa veličanstvenim pogledom na sjeverozapadnu obalu Sicilije. Ujutru bih plivala do predivnih stijena koje se zovu faraglioni. Noću, sa suprugom i prijateljima sjedila bih ispod drveta limuna i ispijala vino, posmatrajući site ove stijene, razmišljajući samo o tome kako su talasi tokom milenijuma unazad učinili da od ovih stijena vajarsko remek djelo prirode”, opisuje Olia Hercules.

Soba 320, Hacijenda Na Xamena (Ibica – Španija)

“Pogled iz soba, koje se nalaze u jedinstvenom spa hotelu smještenom praktično na litici, gleda na spokojnu sjevernu obalu. Moja soba gledala je na malu plavu luku, a nadomak nje nalazio se i rt San Miguel. Jednog poslijepodneva grupica ribara usidrila je svoje čamce nadomak obale, skinuli su sa sebe košulje, legli na pramce čamaca i uživali u ljuljuškanju talasa, dopuštajuči im da ih more uspava nakon ručka. Pomislio sam za sebe: prilično divan život imaju”, kaže Darren McDonald.

Apartman Fernão Mendes Pinto, palata Belmonte (Lisabon – Portugal)

“Lisabon posjeduje posebnu vrstu osvjetljenja. Ova svjetlost je toliko jaka i blještava na samom osvitu dana, da se čini kako je svjetlost prosto isprala vazduh! Jutra na ovom mjestu moj su omiljeni dio dana, jer je sve mirno i spokojno. Sa prozora ove bivše palate iz 15. vijeka , sve što možete čuti jeste cvrkutanje ptica i crkvena zvona, a pogled oduzima dah”, priča Sivan Askayo.

Soba 310, Cristallo Resort & Spa (Kortina d'Ampeco – Italija)

“Pogled na Dolomite sa kojih puca vidik na d’Ampezzo dolinu, umio je da me prikuje za terasu dobar dio dana. Naručila bih kajganu i borovnice za doručak, a proseko prije večere i uživala u pogledu koji se proteže preko čitave doline. Sjedeći tako i uživajući u ljetnjem povjetarcu, zamišljala bih kako planine i ovaj pogled izgledaju tokom hladnih zimskih jutara. Sigurna sam da je sve još magačnije kada snijeg prekrije ovu čarobnu prirodu”, opisuje Andrea Tamburrini.

Apartman C7, Hotel Portillo (Portiljo – Čile)

“Noću bih ostavljao razmaknute zavjese, ne bih li se probudio sa suncem na licu i pogledom na lagunu. U zoru voda bi postajala osvjetljena nijansama plave, koje bi mijenjala ton tokom dana kada bi sunce prelazilo preko Anda”, kaže Alfredo Gildemeister.

Soba 4, Singita Boulders bungalov (Nacionalni park Kruger – Južna Afrika)

“Ovo mjesto je zaista jedno od najljepših stvari koje sam ikada iskusila. Ukoliko planirate put u Južnu Afriku, najtoplije vam ga preporučujem, promjeniće vam život”, kaže Rachel Coleman.

Vila Josephine (Tandžir- Maroko)

“Pogled sa terase puca zelenilo i palme, koje okružuju čitav hotel. Upravo je terasa idealno mjesto za uživanje u happy hour satnici, s obzirom da je u ovoj vili stacioniran jedan od mojih omiljenih barova”, kaže Matt Hranek.

Room with a view ☀️?Never want to leave ??? #villajosephine #tanger

A post shared by ombelinetips (@ombelinetips) on

(elle.rs)