Kuhinjsko spremište za različite vrste hrane

Da biste se riješili svega nepotrebnog, kuhinjsko spremište mora započeti beskompromisnim sortiranjem. Morate razdvojiti ormar i zatim možete nastaviti s organizacijom svih spremnika.

 

 

Da biste uspješno organizirali kuhinjski ormar na praktičan način, preporučujemo vam da nabavite čitav niz staklenih posuda. U ove posude prenesite brašno, šećer, rižu, tjesteninu, vrećice čaja itd. Ovo su preferirane staklene posude jer imaju nekoliko prednosti. Njihov sadržaj lako će se prepoznati i zaštitit će hranu od insekata i prašine.

 

 

Što se tiče namirnica koje ne mogu pronaći svoje mjesto u hladnjaku, u kuhinjski ormar će ih smjestiti bez problema. To su staklenke za pekmez, kutije sa žitaricama, kava i začini, lješnjaci itd.

Korisni savjet: odredite mjesto svake od ovih odredbi u skladu s učestalošću uporabe. Prvi je red rezerviran za najčešće korištene proizvode.

Preporučujemo da ne držite ambalažu ili kutije (poput onih koje spajaju brojne limenke) jer će na kraju pretrpati ormar. Još je jedna pametna ideja označiti staklene posude kako biste lako prepoznali njihov sadržaj. Poslije ih možete složiti kako biste uštedjeli prostor. Nikada ne zaboravite jedan stari proizvod staviti ispred drugog, svježe kupljenog.

 

Što se začina tiče, svoje mjesto pronalaze i u kuhinjskom ormariću. Naravno, potonji mora biti suh i hladan, dobro zaštićen od svjetlosti. Spremite male staklenke ili boce uspravno i ne zaboravite prethodno nalijepiti naljepnice. Označavanje spremnika tehnika je organiziranja koja nam olakšava život, ne slažete li se?