Krevet u dvorištu

Dašak svježine, pa i romantike, možete donijeti i u svoje dvorište, tako što ćete da napravite krevet u bašti. Idealan je za tople večeri i cjelodnevno izležavanje tokom vikenda.

 Kada temperatura pređe 30 stepeni u hladu, čini nam se da nas samo odlazak na more ili planinu može rashladiti. Ali, nije baš tako.

 Krevet u bašti idealan je za tople večeri i cjelodnevno izležavanje tokom vikenda, pružiće vam čaroliju godišnjeg odmora u sparnim ljetnjim danima. Ovaj krevet pravi se od drugačijih materijala nego sobni, da bi izdržao vremenske (ne)prilike.

krevet u dvoristu

 Trebalo bi da materijal bude vodootporan u slučaju iznenadnih pljuskova i da ne blijedi na suncu. Ako vam je to suviše komplikovano, smjestite krevet u skriveni ugao vrta, gdje će biti zaštićen od sunca i kiše. Stavite dušek i jastučiće da bude što udobnije. I ne zaboravite zavjese ili baldahin, koji štiti od sunca i insekata, a doprinosi i romantičnoj, ušuškanoj atmosferi.

 Među bojama je uvijek aktuelna bijela jer asocira na svježinu. Jastučići, prekrivači i drugi detalji mogu da budu u jarkim nijansama, a ta živopisnost će izmamiti osmijeh na lice.

basta

Dizajn može biti moderan i rustičan, a pored klasičnih kreveta, postoje i viseći koji se blago ljuljuškaju na vjetru. Vodite računa samo da ga dobro pričvrstite. Malu oazu u vrtu ćete dodatno oplemeniti stočićem na kojem ćete odložiti knjigu i hladnu limunadu, a tokom romantičnih noći i fenjer.