Kombinacija savremenog i tradicionalnog načina opremanja

U ovom dou je spojena elegancija s razigranim dodirima i hrabar savremeni stil s tradicionalnijim referencama. Svi ovi elementi su uklopljeni da bi ovaj dom učinili jednim od najboljih na svijetu .

Arhitekta Bill Huey i dizajner Carolin Brackett su radili sa porodicom Beck u čijem je vlasništvu ovaj dom kako bi dobili izgled koji žele i pokazali im kako uspješno uravnotežiti karakteristike klasičnog perioda sa savremenim stilom interijera.

Visoki prozori sa višestrukim staklima i unutrašnja vrata sa panelima daju ovoj novogradnji čvrstu osnovu u tradicionalnom stilu, upravo izgled kakvom su se klijenti nadali. Ideje za dnevnu sobu uključuju obnovljene grede koje pružaju pametan kontrapunkt lusteru sa skromnim leđima Currey and Company. Karirani jastuci na sofama Highland House daju ravnotežu prema klasičnom stilu seoske kuće.

 

Brie Williams

Otvori su obliku luka  za uokvirivanje pogleda koji daje prostoru osjećaj veličanstvenosti starog stila, iako stil interijera ovdje ima savremeni okus. Klasični luk daje tankom stolu, kockastim stolicama i šarenim modernim umjetničkim djelima mirnu ivicu. Ovaj prostor tačno pokazuje koliko se dva stila mogu kombinovati.

 

Brie Williams

 

Prilikom uređenja kuhinje, dizajnerica Caroline Brackett kaže da je zasvođeni krov u kuhinji predstavljao zanimljiv izazov. Postavljanje pera i utora na plafon ekstra visine nije bilo lako, ali je to bio jedan detalj iz perioda koji je klijent posebno želio uključiti. I porodica i dizajner su oduševljeni gotovim izgledom sobe. „Izrada je neverovatna, a ostrvo može je za cijelu porodicu, što je važno“, kaže Caroline.

 

Brie Williams

Stepenište je jedan od omiljenih dijelova kuće dizajnerice Caroline Brackett. Ona kaže da je “dizajniranje bio podvig”. Zidne lamperije su možda postojale vijekovima, ali ova moderna interpretacija sa svojom monohromatskom šemom i tepihom u leopard printu daje posebnu čar stepeništu.

 

 

Brie Williams

 

U kupatilo je lijepo pozicionirana samostojeća kada s naglaskom na art deco koja u isto vrijeme uspijeva biti u trendu. Kupatilo dijeli zasluge drame tog perioda sa prozorom od poda do plafona. Luksuzni završni detalji kombinuju klasičan, elegantan mermer sa savremenim tuš vratima bez ulaza. Dizajnerka Caroline Brackett kaže da ovo ‘dodaje interes za dizajn, jer pod može biti neprekidan i nije razbijen’, jedna od mnogih ideja za kupatila u ovom prostoru koje vrijedi kopirati.

 

Brie Williams

 

Sunčana soba, tik uz glavnu spavaću sobu, bila je nezaobilazna za klijente i njeno izvođenje dovodi koncept staklenika iz 19. vijeka do danas. Svježa paleta s hrabrim cvjetnim printom i stolicama s koralnim akcentom iz Chaddock i Fairfielda , te prugasti tepih iz Stark-a daju prostoru savremenost.

 

Emily Bolt

 

Dnevne soba je prostor koji može biti porodičan ili svečan, u zavisnosti od prilike. Kameni okvir kamina u tradicionalnom stilu radi jednako dobro za oba scenarija. Sa sofama u dnevnoj sobi grupisanim oko vatre za ugodne večeri, osjećate se udobno, slojevito i spojeno. Šareni jastuci i umjetnička djela podižu samu atmesforu u sobi.

 

Emily Bolt

 

Slatki snovi su zagarantovani u elegantnoj spavaćoj sobi. Soba je u  koraljnim nijansama, a izbor namještaja se odnosi na tradicionalno, dok se i dalje zadržava u tekućoj deceniji – to je dobar kompromis za sve koji traže ideje za spavaću sobu.

 

Emily Bolt

 

Soba za tinejdžera je kombinacija tradicionalnog i savremenog. Dizajnerski izbori napravljeni za ovu sobu utjelovljuju pristup cijeloj ovoj obnovi Južne Karoline.

Nova kuća je uspješan spoj tradicionalnog i modernog, ali s naglaskom na udobnosti svakodnevnog modernog porodičnog života, i dokaz je da počevši od nule ne treba isključiti karakterne karakteristike iz perioda.