Osvjetljenje koje možete usmjeravati po svojoj želji i prilagođavati svakom kutku doma

Difuzno osvjetljenje u enterijeru donosi neizmernu ljepotu i funkcionalnost prostoru.

Ova vrsta osvjetljenja se odlikuje mekim, ravnomjernim i difuznim svjetlom koje stvara prijatnu atmosferu i ističe detalje enterijera na suptilan način. Prednosti difuznog osvjetljenja su mnogobrojne. Prvo, omogućava ravnomjerno rasipanje svjetlosti po prostoru, eliminišući oštre senke i stvarajući ugodan ambijent za boravak. Posebno je pogodno za prostorije poput dnevnih soba, spavaćih soba ili trpezarija, gdje se želi postići opuštajuća atmosfera.

Enric Badrinas

 

Enric Badrinas

Kolekcije svjetiljki za difuzno osjvetljenje predstavljaju savršen izbor za skoro svaki stil dekoracije. Bez obzira da li se radi o modernom minimalizmu, rustičnom šarmu ili klasičnom luksuzu, ove svjetiljke se mogu uklopiti u svaki enterijer. Njihov dizajn često kombinuje eleganciju, jednostavnost i sofisticiranost, pružajući priliku za izražavanje individualnosti i dodavanje unikatnosti prostoru.

Kolekcije difuznih svjetiljki takođe pružaju širok izbor oblika, veličina i materijala, što omogućava personalizaciju osvjetljenja u skladu sa preferencijama i potrebama svakog korisnika. Bilo da se radi o elegantnim visećim lampama, delikatnim podnim svjetiljkama ili diskretnim plafonjerama, ove kolekcije pružaju raznolikost opcija koje mogu savršeno dopuniti i istaći estetiku enterijera.

Jedna takva kolekcija koja nas je oduševila svojom jednostavnošću (a opet i prilično zabavnim i originalnim izgledom) dolazi nam iz kompanije Milan Iluminacion i nosi naziv Simfonija – s obzirom da podsjeća na nekakav mali orkestar koji nas uvodi u svijet difuznog osvjetljenja.

Rotiranje senke usmjerava svjetlost da je, kako dizajneri kažu, ili razblaži ili obavije atmosferu. Sistem magnetizacije staklenog abažura generiše magnetno polje koje omogućava da se ekran rotira oko njega, artikulišući kuglični zglob na osi. Kolekcija se sastoji od četiri različite verzije: uspravne, zidne, visoke i niske radne površine, i dostupna je u tri različite boje koje je čine lako prilagodljivom bilo kom životnom prostoru.

 

Enric Badrinas

 

Kolekcija se sastoji od serije svjetiljki napravljenih od čelika, ekstrudiranih i žigosanih, što uključuje tri završne obrade: boju laka, uglja i metalik bakra. Podesivi abažuri, kako sa magnetom, tako i sa potpornim sistemom na dekorativnom senilu, izrađeni su od predivog aluminijuma, dok je senka koja raspršuje svetlost napravljena od sjajnog opal duvanog stakla.

Difuzno osvjetljenje i kolekcije svjetiljki koje ga omogućavaju predstavljaju idealan način za unapređenje prostora i stvaranje prijatne atmosfere. Bez obzira na stil dekoracije koji preferirate, ove svjetiljke će pružiti toplinu, mekoću i estetsku vrjednost vašem domu, ističući njegovu ljepotu na suptilan i sofisticiran način.