Elegancija u crnom

Mali stanovi se uređuju tako da budu praktični, udobni i da se iz raspoloživih kvadrata izvuče maksimum. Rijetko ko očekuje luksuz i glamur u malom stanu, ali to svakako nije nemoguća misija. Savršen primjer je ovaj mali stan, koji oduševljava elegancijom u crnom.

U 36 kvadratnih metara prostor je podijeljen u hodnik, kupatilo, dnevnu sobu sa kuhinjom i spavaću sobu. Pa da krenemo redom.

Hodnik je u skladu s rasporedom mali, ali dovoljno prostran da u njega stanu konzolni sto sa policom i ormarić na zidu, koji služi za odlaganje obuće. Dalje se ulazi u prostoriju koja se proteže čitavom dužinom stana, a koja je podijeljena u dnevnu sobu sa kuhinjom. Od velikog su značaja prozori duž čitave prostorije, koji omogućavaju dosta dnevne svjetlosti, ali i izlaz na balkon kao dio eksterijera u domu.

4cqs555biq4movs3

Već na prvi pogled stiče se utisak elegancije i ženstvenosti. Miješanjem stilova, klasičnog i modernog, dobijena je kombinacija udobnosti i prefinjenosti. S obzirom na to da se radi o skromnom broju kvadrata, te da nije bilo mogućnosti da se koristi veliki broj detalja, cilj je postignut unošenjem samo potrebnih elemenata od kojih se svaki ističe svojom posebnošću, kvalitetom i bojom.

4cqs55macq4movu8

Iako se crna nikako ne preporučuje u malim prostorima, ovdje je pun pogodak jer je svestrana i bezvremenska. Podovi su drveni prelijevaju se u smeđim i tamnosivim tonovima, s izuzetkom hodnika, gdje su korištene crne pločice od škriljca.

Zonom dnevnog boravka dominira crna chaise lounge u nešto modernijoj verziji viktorijanskog stila, dok su nasuprot njoj tu tri sasvim moderna kafe-stolića od crnog stakla i metala.

4cqs55gusq4movth

LED televizor je praktično okačen na zid, a ispod je jednostavna klupa za odlaganje stvari, i po potrebi za sjedenje.

Kuhinju karakteriše savremena smjelost realizovana od najkvalitetnijih materijala, crna boja i visoki sjaj su dobitna kombinacija za luksuzan izgled. Naročito se ističu keramičke mozaik pločice sastavljene od sjajnih i mat elemenata.

4cqs550vqq4movrc

U kuhinji su smješteni i moderni trpezarijski sto i stolice, koji su uspostavili balans jednostavnim dizajnom i bijelom bojom. Cjelokupan izgled je zaokružen istim dezenom na tapeti i zavjesama, opet u crno-sivoj boji.

4cqs54nr6q4movpu

Iako se na prvi pogled čini da uopšte nema prostora za odlaganje, on je zapravo samo vješto zakamufliran. Naime, tapetama koje se nalaze na zidovima oblijepljeni su ormari, što ih čini neupadljivim, a spavaću sobu i hodnik prostranijim. Da čitav stan ne bi postao mračan i depresivan, tu je mnoštvo zelenih biljaka i predivnih orhideja, koje mu obezbjeđuju živahnost i dašak prirode.

4cqs561akq4movvm