Kako kreirati neodoljiv dekor sa suhim cvijećem?

Ovo doba godine poklanja mnoštvo zanimljivih i inspirativnih stvari, od toplih jesenskih džempera, vruće čokolade i svih ostalih zabavnih sezonskih aktivnosti koje će se redati sljedećih nekoliko mjeseci.

Ako ste ljubiteljica interijera i dekorisanja, tada ćete znati da je ovo doba godine izvrsno i za sezonsko ažuriranje vašeg doma. Praktičan i lijep vid dekoracije je suho cvijeće koje osim estetskog ugođaja dodaje i malo teksture dekoru. Buketi suhog cvijeća će u svaki prostor unijeti šarm i vedrinu te kreirati toplu i umirujuću atmosferu. Cvijeće možete dodati u jednu vazu ili više njih, a jako lijepo će izgledati i kombinacija dva ili više vrsta cvijeća. Ukoliko želite da cvijeće traje što duže odlučite se za eukaliptus, pšenicu i pamuk. Suho cvijeće vezano za  obruč  lijepo  izgleda zakačeno na prozoru ili zidu.

Još jedan pomalo neočekivan i divan način izlaganja vašeg omiljenog suhog cvijeća jesu staklenke ili mali terarijumi. Sviđa nam se ideja nježne smeđe, ružičaste i bijele kombinacije, a dodavanje svilenkaste vrpce ili svijeće daje cijelom aranžmanu romantičan dodir. Ova vrsta minijaturnog, prenosivog aranžmana mogla bi čak biti i zabavna ideja za poklon.

Među mini trendovima koji ujedno kreiraju u prostoru razigranost i romantiku upravo su lusteri ukrašeni suhim cvijećem. Zbog prirodnog  dojma koji ostavlja, idealna je dekoracija za kuhinju, trpezariju ili dnevni boravak.