Kako izabrati garnituru za veliki dnevni boravak (i porodicu)

Ugaone garniture nepogrešiv su izbor za dnevne boravke. Mogu biti različitih dimenzija, imaju najbolji omjer funkcionalnosti i estetike, svaki proizvođač ih izrađuje u različitim stilovim… Sve u svemu, male su šanse da nećete naći odgovarajuću ugaonu garnituru za svoj dnevni boravak, kakav god da je.

Više puta smo pisali savjete za dobar izbor gariture za dnevni boravak za male prostore, ali šta je sa velikim dnevnim boravcima?

Baš kao u skučenim prostorima, pogrešan izbor garniture za sjedenje u velikom dnevnom boravku može, ne samo narušiti izgled cijelog prostora, nego i stvoriti loš ambijent.

U posljednje vrijeme popularne su zakrivljene ugaone garniture, koje se istina ne mogu nazovati ugaonim, ali idealne su za velike dnevne boravke, ali i velike porodice.

Talasast, nesputan oblik razbija onu formalnost zbog koje neki izbjegavaju garniture i čini prostor zanimljivijim i atraktivnijim.

Ukoliko na raspolaganju imate dnevni boravak zavidne veličine, razmislite o ovakvoj garnituri, i nećete morati smišljati druge efektne komada namještaja i ukrasa, jer će ona ukrasti sve poglede.