Plava sofa od somota inspiracija za luksuznu dnevnu sobu

Kada želite da nabavite luksuzni komad koji daje hrabru izjavu, možete se kladiti da će vam plava sofa od somota biti pravo rješenje. Ovaj akcentni komad će odmah donijeti vrhunski izgled, zahvaljujući raznovrsnoj tkanini.

Međutim, unošenje elegantnog komada namještaja u svoj dekor nije najlakša odluka. Ako imate bilo kakvih nedoumica oko uvođenja  plave sofe u svoju dnevnu sobu, ovaj post će vam pomoći da ih riješite.

 

Koje tkanine najbolje idu uz somot?

Velvet je svestrana tkanina koja će se savršeno uklopiti u široku lepezu stilova interijera. Kada imate sofu od somota, preporučuje se da vaš drugi tapacirani namještaj bude presvučen različitim tkaninama. Zapravo, slojevite teksture su tajni trik za stvaranje dobro stilizovanog i dinamičnog prostora. Neka kauč od somota bude glavni akcenat u dnevnoj sobi.

Jednostavnost platna i elegancija baršuna kombinuju se kako bi postigli savršenu ravnotežu u vašoj dnevnoj sobi. Dodajte nekoliko vrsta platna ili uvedite graciozne platnene zavjese za šik dnevni boravak koji odiše luksuznim vibracijama.

 

Wayfair

 

Wayfair

 

Zlatni detalji

Ako želite da unesete vrhunski izgled u svoju dnevnu sobu, upotpunite sofu zlatnim okovom. Zlatni sto za kafu i podna lampa savršeno će obaviti posao, ali slobodno dodajte i druge akcente koji odgovaraju vašem jedinstvenom ukusu.

 

 

Eklektičan pristup

Ako želite unijeti art deco vibracije u svoj dom, plava sofa savršeno će se uklopiti u vaš koncept. Na kotaču boja, žuta je suprotna plavoj, što znači da će ove boje činiti izuzetan kontrast. Ova eklektična dnevna soba obogaćena je žutim akcentima za vrijedan sjaj boja. Izloženi zid od cigle doprinosi art deco raspoloženju dok ubrizgava suptilnu dozu teksture.

Tepih sa privlačnim geometrijskim printom bit će savršena osnova za pokazivanje vaše plave sofe. Uparite ga s modernom foteljom kako biste stvorili suvremeni dnevni boravak s vrhunskim osjećajem.

Kako održavati baršunasti namještaj

Dok namještaj od somota donosi vrhunske vibracije u prostor, neki bi ga mogli izbjeći zbog težeg održavanja. Ako ste odlučni da poboljšate svoj dom komadom od somota, ozloglašena reputacija tkanine ne bi trebala promijeniti vaše misli. Moderna tekstilna industrija razvila je inovativne preparate koji čišćenje čine lakšim, tako da je sada moguće nabaviti sofu od somota koja ne zahtijeva održavanje.

Tajna netaknutog i čistog baršunastog namještaja je često i nježno čišćenje. Koristite usisivač s mekom četkom da očistite prljavštinu i prašinu sa svoje dragocjene sofe. Ako vam se desi da prolijete tečnost pobrinite se da što prije riješite prosipanje kako biste spriječili da prodre u osjetljivu tkaninu.

Nakon godina habanja, gomila bi mogla početi izgledati ravno i dosadno. Ako želite da vratite njegovu plišanu teksturu, koristite suvu četku ili paru da podignete vlakno i vratite ‘potpuno novi’ izgled.