Kad “kralj šljokica” dizajnira enterijer nastane najblještavija kuća na svijetu

najsjajnija kuca

Međunarodno priznati dizajner Christian Cowan, koji je poznat po spoju mode i zabavnih elemenata uz mnoštvo boje, blještavila i glamura pa nije neobično kako njegove kreacije nose Beyoncé, Cardi B i Lady Gaga, dizajnirao je najblještaviju gradsku kuću na svijetu, House of Sparkle, smještenu u Londonu u četvrti Soho.

“Inspiracija za uređenje objekta House of Sparkle proizašla je iz moje posljednje kolekcije koja obiluje šljokicama, dramatičnim krojevima i, naravno, glamurom”, rekao je dizajner, popularno nazvan kraljem šljokica, dodavši da je prvi put svoju viziju pretočio u čudesno mjesto za boravak.

Sve u ovoj dizajnerskoj četverospratnoj gradskoj kući, koja se prostire na 185 kvadratnih metara, od poda do plafona slavi raskoš šljokica, uključujući spavaću sobu, kupatilo, ormar, trpezariju i dnevni boravak. Nadolazeći modni trendovi, uzbuđenje, izobilje i sjaj, stapaju se s ovim smještajnim objektom u pozlaćenom pročelju, svjetlucavom crno-bijelom atriju i šarenom šljokičastom stubištu.

U kući će moći boraviti do dvije osobe koje žele iskusiti ovo šljokičasto iskustvo. Gosti će se moći opustiti u roza salonu, ali i istuširati u plavom kupatilu punom šljokičastih oblaka i velikoj srebrnoj instalaciji koja imitira kišu. Iza zavjese metalnog odsjaja krije se glavna spavaća soba, blještavi i zabavni svijet metalnih tekstura, disko kugla i ogledala.

Gosti će moći i isprobati neke kreacije Christiana Cowana, a osim toga, na raspolaganju će im biti i kutak za makeover s najnovijim blještavim proizvodima za potpuno šljokičasto iskustvo.

Za prekrivanje vanjske površine objekta iskorišteno je 36.000 zlatnih šljokica. Po cijeni od 99 £ po noćenju, jedinstveno iskustvo dostupno je za samo tri boravka u trajanju od jednog dana (za 2 osobe po noćenju) na sljedeće datume: 7, 8. i 9. decembra.