Futuristički televizijski dizajn koji je daleko od kutijastih kućnih aparata na koje smo navikli!

Televizori su sada jedan od onih obaveznih aparata u našem domu. Bez obzira da li je veliki ili mali, sa ravnim ekranom ili čak koji se može savijati, sigurno ćete pronaći televizor u gotovo svakom domu. Nakon posla, sve što neko želi je da skoči na kauč i gleda svoju omiljenu emisiju!

 

yankodesign.com

Pripremili smo kolekciju zaista inovativnih i futurističkih televizijskih dizajna koji krše sve norme kada je u pitanju ovaj kućni aparat. Od 70-inčnog pametnog kreveta opremljenog TV ekranom na uvlačenje do 4K sklopivog televizora od 165 inča – ovi zapanjujući dizajni će zaista transformirati vašu definiciju televizora!

Sesije Netflixa i filmski maratoni ne mogu biti bolji s ovim televizijskim dizajnom!

 

yankodesign.com

 

Moderan izgled tradicionalnog kreveta s baldahinom, pametni krevet je svestran i bez napora se uklapa u bilo koji namještaj. “Dizajn HiCan-a i novog HiBed-a je savremena čahura opremljena najsavremenijom tehnologijom za dobrobit, zabavu i praćenje zdravlja koja se neprimjetno sinhronizira s vašim pametnim uređajem”, rekla je dizajnerska firma Hi-interiors. Opremljen ugrađenim 4K projektorom koji se može sinhronizirati s nizom uređaja za dugotrajno gledanje filmova/TV emisija na 70-inčnom ekranu na uvlačenje, HiBed je oličenje opuštanja u krevetu. Ugrađeni sistem surround zvuka sa nevidljivim zvučnicima čini krevet više kao u bioskopu.

 

yankodesign.com

 

yankodesign.com

 

Izrađen sa 5 displeja koji se otvaraju i zatvaraju poput ventilatora na sklapanje, M1 televizija zaista zna kako da se pojavi. Njegova razrađena struktura ima bazu u koju se paneli ekrana zaključavaju kada se otvore. Ova baza takođe sadrži moćni sistem zvučnika televizora, uključujući dva širokopojasna zvučnika od 250 W i jedan sabvufer od 700 W koji zaista pružaju taj udarac. Iako bi ta statistika nekima mogla biti impresivna, dizajn televizora je ono što mi zaista tjera srce! M1 ne dolazi sa jednim presavijenim ekranom, već ima 5 panela koji se mogu neprimetno spojiti kako bi izgledali kao jedan jedini panel.

 

yankodesign.com

 

yankodesign.com

 

Prazan ekran konvencionalnog televizora koji se ne koristi može postati pomalo upalu očiju u prostoriji. Ali uz pomoć prozirnih displeja, ovo možda neće biti problem još dugo. Dizajniran od strane Jang Junyounga za efikasnu komunikaciju sa transparentnim ekranima, ovaj televizor je sposoban da se skoro savršeno uklopi u svoje okruženje kada se ne koristi. Ovu intuitivnu tehnologiju prati pažljivo promišljen i minimalistički dizajn; kontrolna ploča je smještena i skrivena unutar postolja televizora kako bi se osiguralo da ne narušava jednostavan dizajn. Prednja i stražnja strana ovog savršeno simetričnog postolja podižu se pod plitkim uglom dok se ne spoje neprimjetno na tanki okvir koji okružuje televizijski ekran.

 

yankodesign.com

 

yankodesign.com

 

TinyTV dolazi kao DIY komplet koji se lako sklapa za manje od 5 minuta bez potrebe za lemljenjem ili posebnim alatima. Pokreće se putem MicroSD kartice, što vam omogućava da reprodukujete do 5 sati sadržaja (u MP4 formatu) na smiješno malom ekranu televizora. TinyTV također dolazi zajedno sa vlastitim TinyRemote sa 6 simpatičnih malih dugmadi za uključivanje televizora, promjenu kanala, podešavanje jačine zvuka, pa čak i isključivanje televizora. 3D štampano kućište televizora dizajnirano je tako da liči na starinske katodne cijevi iz 70-ih… i iako je odštampano bijelim filamentom, lako ga možete brzo obojiti nekim akrilnim bojama.

 

yankodesign.com

 

yankodesign.com

 

Koncept Flex OLED TV-a Abdelrahmana Shaapana, međutim, preuzima ideologiju Serif TV-a spajanja tehnologije s namještajem i pojačava je na način koji zapravo čini da televizija izgleda izvanredno i poželjno. Ono što Shaapanov Flex OLED TV dobija odmah je vizuelno odvajanje televizijske jedinice od namještaja. Flex OLED TV dolazi sa blistavo elegantnim displejom bez okvira koji se nalazi na vrhu osnovnog ormarića televizora koji podsjeća na sto – onakav na koji biste postavili svoj TV. Na kraju krajeva, vaš TV bi trebao biti okružen namještajem – vaš TV ne bi trebao BITI namještaj. Sa Flex-om, ta stolica čini dio TV-a, iako je vizualno različita i odvojena… i djeluje kao njegov osnovni oslonac i smještaj njegovih unutrašnjih komponenti poput ugrađene zvučne trake i mehanizma koji Flex OLED TV-u daje najuzbudljiviji karakteristika!

 

yankodesign.com

 

yankodesign.com

 

Apsolutno čist u svom dizajnerskom jeziku, Maison TV izgleda kao nešto što bi Muji napravio. Jednostavan bijeli blok sa četiri odvojive noge daje TV-u određenu eleganciju koja čini da televizor izgleda kao predmet prikladan za dom, a ne kao izložbeni prostor. Debljina televizora proizlazi iz njegovog inkluzivnog dizajna, koji ima prazna mjesta pozadi za pohranjivanje kutija za streaming, pa čak i za upravljanje kablovima, tako da vam ostaje TV koji nema neobične kutije ili žice koje narušavaju njegovu ljepotu . Maison TV dolazi sa prekrasnim kontrolama za ispiranje sa strane, zajedno sa daljinskim upravljačem koji odražava isti stil koji čini da jezik dizajna Maison TV-a označi svaku kutiju u Ramsovim deset zapovijesti dobrog dizajna!

 

yankodesign.com

 

yankodesign.com

 

Ovaj konceptualni Rollean TV ugrađen je u policu BOOM! Rollable TV? Polica? Ovaj uređaj koji mijenja oblik igra dvostruko “rolanje”. Za razliku od maloprodajne prevare u vezi sa grudnjacima sa ‘ugrađenim policama’, Rollean TV je zaista dizajniran na osnovu ideologije ugrađene police. Ovo je genijalno iz nekoliko razloga, prvi je da ne morate trošiti više novca na nabavku namještaja koji podržava vaš TV, a drugi je da je TV zapravo u stanju podržati vaše stvari koje bi inače bile razbacane posvuda ( poput ključeva automobila, ključeva od kuće, ključeva vaše budućnosti). Ovaj koncept TV-a koji se može namotati uklapa se u vaš interijer, minimalan je i elegantan, za razliku od uobičajenih TV postolja. Jednostavno odmotate ekran dok gledate da biste zagrizli Netflix i povucite ga nazad da ga pretvorite u sto – ninja vještine!

 

yankodesign.com

 

yankodesign.com

 

Dizajniran da više uključi korisnika uklanjanjem svih neželjenih elemenata, ARTE namjerava razbiti kalup TV dizajna. Konvencionalno postolje za televizor zamijenjeno je velikim kamenom koji je pozicioniran izvan centra, što dodaje zanimljiv element neizvjesnosti dizajnu. Unutar kamena je skriveno akustičko sočivo koje osigurava vrhunsko iskustvo slušanja za korisnika i to ih dodatno angažira. Sa takvim jedinstvenim i prepoznatljivim dizajnom ARTE je više od televizije, to je umjetničko djelo; u stanju je da privuče jednako mnogo pažnje kada je televizor isključen nego kada je uključen!

 

yankodesign.com

 

yankodesign.com

 

Tokom godina, televizor je sve više postajao središnji dio sobe, njegovo prisustvo je gotovo dato, a zbog njegove često ogromne veličine i odvažnog dizajna teško ih je zanemariti. Pa zašto ne biste skrenuli više pažnje na to? Kocka je dizajnirana da uradi upravo to! Za razliku od televizora na TV postolju, baza velikog televizora zauzima svoj položaj! Geometrijska i ugaona forma suprotstavlja glatku krivinu televizora i dizajnirana je da oponaša skulpturu na njegovom postolju. Njegova lagano brušena završna obrada ima dramatičan gradijent koji razbija ravnu fasadu. Gornja strana malo viri iz kocke i svjetlost nježno osvjetljava praznine, naglašavajući suptilnu osobinu.

 

yankodesign.com

 

yankodesign.com

 

Sero , što je korejski za ‘vertikalno’, nasljeđuje Samsung-ov Flip iz 2018. godine, koji je bio rotirajuća kolaborativna bela tabla koja je takođe prelazila od pejzaža do portreta. Međutim, za razliku od Flipa, Sero je pravi TV. Ne dolazi s ekranom osjetljivim na dodir i olovkom, već je to 4K QLED ekran koji je najprikladniji za potrošače životnog stila koji žele moći streamati filmove, pretraživati ​​web i gledati videozapise koje su snimili na svom telefonu. . Sero dolazi sa zgodnim postoljem nalik na štafelaj koje mu daje definitivni izgled (kao što Serif TV ima okvir, Sero TV ima postolje), a ne treba mu čak ni ručno rotiranje.

yankodesign.com