Jill Biden otkriva božićne ukrase Bijele kuće za 2021. godinu

Dr Jill Biden zvanično je obilježila početak praznične sezone otkrivanjem božićnih ukrasa Bijele kuće – prvi put otkako je njen suprug preuzeo dužnost. Otkriće je nastavak duge tradicije prema kojoj prva dama oblači Bijelu kuću za praznike – a svoje ideje božićnog dekora zasnovala je na jednoj ličnoj temi: Pokloni od srca .

 

Kredit slike: Alex Wong / GettyImages

 

Kako bi proslavila ‘Darove od srca’, Jill je dodala sićušni ukras okvira za fotografije koji visi sa božićnog drvca u državnoj trpezariji. I dok ovaj intimni gest odaje počast temi, očekujemo da će postaviti trendove božićnih jelki na globalnom nivou.

Osim toga, dok Joe i Jill Biden stoje iza trenda okvira za fotografije, njihov portret nije jedina slika koja visi s grana drveta u trpezariji. Umjesto toga, prva dama je okačila izbor fotografskih uspomena i istorijskih slika sa grana božićnog drvca.

Među odabranim fotografijama je i slika bivšeg predsjednika Sjedinjenih Država Johna F. Kennedyja i njegove supruge Jaqueline Kennedy, koji su na sličan način ukrašavali Bijelu kuću dok su bili u rezidenciji. Sve slike su u malim zlatnim okvirima – i vezane su crvenom trakom koja se ističe na tamnozelenim granama drveta.

 

Kredit slike: Alex Wong / GettyImages)

 

Ovi tradicionalni crveni, zeleni i zlatni tonovi se na sličan način odražavaju u dekoraciji kamina i u drugim prostorijama oko Bijele kuće, uključujući božićno drvce u kineskoj sobi.

Kineska soba na sličan način odražava tipične ideje za dekoraciju trpezarijskog stola kroz svoj kitnjasti porculan sa zlatnim okvirom i obilje prirodnog cvijeća koje dodaje prirodni element prostoru.

U međuvremenu, soba Vermeil dalje podržava tradicionalnu paletu. Međutim, ovo drvce nudi mladalački zaokret sa svojim raznobojnim staklenim kuglicama koje se pomalo odvajaju od božićnih konvencija.

 

Image credit: Alex Wong / GettyImages

 

Kako bi dodatno proslavila ‘Darove od srca’, Bijela kuća je pokrenula razna interaktivna iskustva gledanja tako da možete uzeti dodatne ideje za dekoraciju iz srca. Biće dostupni na Instagramu, Google mapama, Street Viewu i Snapchatu tokom praznične sezone.

homesandgardens