Evo kako ćete prirodno postići ugodan miris doma

Mirisne svijeće mogu biti poprilično skupe, a njihov sintetički miris koji se dugo zadržava u zraku nakon što ste ih ugasili može biti pomalo uznemirujući. Ako ste spremni raskinuti sve veze s omiljenom mirisnom svijećom, pogledajte ova četiri načina na koje možete postići prirodan jesenski miris koji će se širiti vašim domom.

Miris pečenih jabuka

Kako možete učiniti svoj dom mirisnom oazom? Isprobajte neki od recepta za desert s jabukama. Na taj način dvostruko ćete profitirati. Vaš će dom odisati ugodnim mirisom, a osim toga, imaćete priliku uživati u friško napravljenom desertu.

Aromatično bilje

Zahvaljujući kuhanju i pečenju, vaša kuhinja možda već miriše na slatko bilje poput ružmarina i metvice. Da bi se ovaj fini miris proširio i drugim prostorijama vašeg doma, utrljajte lišće aromatičnih biljaka na hladnu sijalicu. Jednom kada to učinite, vaše upaljene žarulje ispuštaće ugodan miris jeseni.

Staklenke s biljem

Ne samo da će ove staklenke super izgledati, one će biti izvrstan mirisni poklon. Ubacite svoje omiljeno mirisno bilje u staklenku uz dodatak vode, a držite je u hladnjaku do prve upotrebe. Kada ste spremni, prelijte sadržaj staklenke u malu tavu i ostavite na laganoj vatri dok vaš dom ne poprimi fantastičan miris. Po potrebi i prilikom kuhanja, dodajte malo vode u lonac.

Sobni difuzor

Kako ne biste morali izdvajati određenu svotu novca za omiljeni miris, zašto ne biste iskoristili ovaj savjet i napravili svoj vlastiti? Uz pomoć mješavine eteričnih ulja, stvorite prirodnu mirisnu oazu.

Izvor – tportal.hr